12 October 2011

The Ham Band: «Vino cu noi pe undele  radio» – reloaded

Piesa muzicală Come and Join Us On The Airwaves a fost scrisă şi interpretată de Andrew John Huddleston, OZ5E/OZ1ADL.

Andrew şi soţia lui Lissa Ladefoged sunt pasionaţi de muzica gen country. Ei trăiesc în Aarhus, Danemarca şi sunt cunoscuţi printre radioamatori mai ales sub numele The Ham Band, ca urmare a CD-ului «Seek You» conţinând cântece cu referire la radioamatorism, pe care l-au produs în 1995.

Acum vreo zece ani Andrew şi Lissa au realizat un video intitulat «Vino cu noi pe undele radio», care îl înfăţişează pe Andrew îmbrăcat în frac şi cu joben pe cap, în vârful unui pilon de antenă de 30 de metri, în vreme ce Lissa se află la înălţimea de 18 metri, cântând cu ea în duet şi deschizând în răstimp şi o sticlă de şampanie. Din nefericire în momentul în care a fost postat filmul pe YouTube tehnologia nu a favorizat calitatea vizuală a materialului. Acum, că YouTube este dotat cu High Definition, lucrurile s-au schimbat.

OZ5E: «Versiunea originală a videoului pe care l-am încărcat pe YouTube era de fapt de o calitate destul de  bună. Aş zice că era de calitate medie. Filmul a fost vizionat de circa 18000 de persoane, ceea ce mi s-a părut chiar impresionant. Apoi s-a întâmplat ceva ciudat. Nişte oameni, cred că doi sau trei, au încărcat pe sait versiuni ale videoului de o calitate foarte slabă, cu o imagine distorsionată şi cu un sunet dezagreabil, iar aceste versiuni au fost văzute de nu mai puţin de o jumătate de milion de vizitatori. De aceea ne-am gândit să reîncărcăm o versiune High Definition, pentru ca oamenii să vadă că staţia noastră (de radioamator) arată foarte, foarte bine.»
Comparând postarea originală cu materialul nou postat, de o claritate de cristal, în care Andrew foloseşte HD de 720p, ţi se taie răsuflarea, mai ales dacă te uiţi în spatele cântăreţilor şi vezi splendoarea peisajului danez în care a fost produs.

(Prezentare de YO4PX. Surse: QRZ.com, Amateur Radio Newsline, Southgate AR News, fotografiile de pe saiturile lui Andrew şi Lissa)

 



*   *   *


About Me

My photo
Constanţa, Constanta, Romania

ARHIVA ARTICOLELOR

free counters Stats Copyright©Francisc Grünberg. Toate drepturile rezervate. All rights reserved