10 October 2011

KickSat, un vehicul spaţial personalizat
Saitul Kick.Sat.org a fost lansat pentru a oferi multora posibilitatea de a sponsoriza un mic vehicul spaţial pe care să-l poată considera proprietatea lor personală şi care ar urma să fie plasat pe o orbită spaţială.
Kick.Sat.org este un proiect conceput de Zac Manchester, un student în anul terminal al Universităţii Cornell din Ithaca, New York, în scopul lansării unui CubeSat pe o orbită joasă, umplut cu sute de minivehicule spaţiale Sprite ChipSat, pentru a le demonstra viabilitatea. Zac are nevoie să adune cel puţin 30000 de dolari pentru a-şi realiza proiectul şi pentru finanţarea acestuia a lansat un apel public prin intermediul Kick.Sat.org.

Donatorii care ar contribui cu 300 de dolari sau mai mult vor deveni proprietari ai unuia dintre vehiculele Sprite, vor putea să le dea un nume şi să specifice un scurt mesaj pe care acesta ar urma să-l transmită. 
Grupuri şi cluburi pot sponsoriza mici flotile de Sprite-uri. Transmisiunile minivehiculelor vor putea fi recepţionate de radioamatori din întreaga lume cu aparatura adecvată, inclusiv de membri ai GENSO.  (Proiect al European Space Agency şi coordonat de Oficiul Educaţional al ESA. Scopul principal al GENSO este realizarea unei reţele globale formate din radioamatori şi staţii terestre universitare pentru sprijinirea proiectelor de sateliţi realizate de universităţi – nota mea, YO4PX).

Zac lucrează pentru acest proiect pentru că este preocupat de democratizarea explorării spaţiale şi speră ca prin încurajarea unor persoane private să se implice în cercetarea spaţială se vor putea realiza în viitor alte numeroase misiuni, chiar mai ambiţioase decât aceasta.
(Sursă: Southgate AR News, Wikipedia)
(Videoul produs în 2011 nu mai este disponibil, în schimb iată un video despre proiect produs în 2015 intitulat "Întoarcerea lui KickSat")



*   *   * 

About Me

My photo
Constanţa, Constanta, Romania

ARHIVA ARTICOLELOR

free counters Stats Copyright©Francisc Grünberg. Toate drepturile rezervate. All rights reserved