05 October 2016

AMSAT invită radioamatorii la CW Activity Day
Mulţumiri tuturor celor care au participat la Noaptea manipulatoarelor simple 2016 (Straight Key Night, SKN) organizată în memoria lui Ben Stevenson W2BXA. De 25 de ani AMSAT (Radio Amateur Satellite Corporation) a sponsorizat SKN pe Oscar şi pentru mine a fost o plăcere să supervizez acest eveniment.
Deşi cunoaşterea codului Morse drept condiţionare a obţinerii unei autorizaţii de amator a rămas de domeniul trecutului sunt încântat să constat că activitatea de amator în telegrafie este la fel de populară ca întotdeauna. 
Însă insistenţa de până acum a AMSAT de a se folosi exclusiv manipulatoarele simple în această activitate specială a limitat participarea doar la adepţii ultra-tradiţionalişti ai telegrafiei. Aceleaşi considerente au determinat ARRL să-şi extindă evenimentul său similar în unde scurte organizat anual în aceeaşi zi pentru a include toate formele de telegrafie, inclusiv aceea generată de calculator, în ideea de a-i încuraja pe toţi amatorii să se bucure de acest mod de lucru, indiferent de modalitatea pe care o aleg pentru a-l practica. Suntem 100% de acord cu această tendinţă.


La fel ca şi în cazul vechiului SKN New AMSAT CW Day va fi o activitate amuzantă, nu un concurs. Ea va dura 24 de ore în cursul zilei de 1 ianuarie 2017 (UTC). Orice formă de telegrafie este binevenită. Dar, nefiind un concurs, nu este prescris nici un anumit schimb obligatoriu de mesaje în cadrul legăturii. Un QSO este un QSO. Este permisă contactarea aceleaşi staţii prin mai mulţi sateliţi.

În loc de a trimite nominalizări pentru titlul de Best Fist (cea mai bună «mână» de telegrafist) toţi participanţii sunt rugaţi să-şi înscrie rezultatele, inclusiv comentariile lor în rubrica Soapbox aflată pe pagina AMSAT-BB (AMSAT-NA Bulletin Board Mailing List) şi trimiţând mesaje e-mail destinate tuturor participanţilor pe adresa amsat-bb@amsat.org
(Pentru înscrierea în rândul membrilor AMSAT-BB se completează formularul care se găseşte la http://www.amsat.org/mailman/listinfo/amsat-bb cu adresa proprie de e-mail, numele (opţional), cu o parolă reînscrisă pentru confirmare şi opţiunea de a primi sau de a nu a primi zilnic mesajele trimise de ceilalţi participanţi. Se va primi un e-mail în care se solicită confirmarea înscrierii printr-un clic pe linkul din cadrul mesajului – nota mea, YO4PX)

Vă rugăm să menţionaţi sateliţii pe care i-aţi folosit şi numărul de QSO-uri realizate pe fiecare dintre aceştia. Deşi nu este necesar să includeţi logul complet, o puteţi face totuşi dacă doriţi acest lucru.
CU on CW!
Ray Soifer, W2RS
(Traducere, completări şi prezentare de YO4PX. Surse: AMSAT, Google Images) 
                                  
*   *   * 

About Me

My photo
Constanţa, Constanta, Romania

ARHIVA ARTICOLELOR

free counters Stats Copyright©Francisc Grünberg. Toate drepturile rezervate. All rights reserved