18 October 2016

My LoTW, prima aplicaţie LoTW pentru telefoane şi tablete iOS şi Android
Pe blogul său Ham Radio Reviews radioamatorul elen Dimitris Tavlikos SV2RMK îşi recenzează propria sa creaţie software:

«În videoul de săptămâna asta îmi prezint My LoTW, o aplicaţie gratuită destinată telefoanelor sau tabletelor iOS™ şi Android™, cu care utilizatorii programului ARRL Logbook of The World (LoTW) îşi pot vizualiza datele curente. Cu My LoTW puteţi avea întregul dumneavoastră log în buzunar, puteţi să verificaţi confirmări şi chiar să obţineţi imaginile QSL ale legăturilor dumneavoastră confirmate. Vă invit să testaţi aplicaţia şi să-mi spuneţi dacă vă place sau dacă aţi dori ca unele facilităţi să funcţioneze într-un mod diferit.»


În introducerea ghidului aplicaţiei Dimitris notea:
«Când am descoperit programul Logbook of The World al ARRL cu ocazia unui seminar desfăşurat în clubul meu local (Radio Amateur Union of Northern Greece, RAUNG) m-am înregistrat imediat şi am început să-l folosesc. Fiind eu însumi un dezvoltator de software specializat în aplicaţii mobile următorul lucru pe care l-am făcut a fost să caut o aplicaţie care mi-ar permite să-mi văd ori chiar să-mi administrez QSO-urile pe telefonul meu.
Din păcate căutarea a dat rezultate insuficiente, iar aplicaţiile pe care le-am găsit erau destinate exclusiv dispozitivelor pe Android. De aceea am luat decizia de a-mi crea propria mea aplicaţie pentru LoTW.
După câteva luni de muncă asiduă (ei bine … au fost de fapt mai multe de «câteva») am reuşit să-mi încarc aplicaţia pe App Store şi pe Google Play.»

Ghidul aplicaţiei  se găseşte pe blogul HamRadioReviews.eu la https://wp.me/p800qu-7
Pagina aplicaţiei: : https://www.mylotwapp.com/
Pagina pe Facebook: 
http://www.facebook.com/mylotwapp
Adresa pe App Store: 
http://apple.co/2dANPFz 
Aplica
ţia în Google Play: http://bit.ly/2eyjWdc


Pe forumul portalului QRZ.com pe care Dimitris îşi prezintă aplicaţia în 17 octombrie 2016 au fost înscrise deja câteva comentarii, cărora li s-ar putea adăuga eventual şi comentariile utilizatorilor LoTW din YO:
K3JAE: Tocmai am descărcat aplicaţia iOS şi până acum pot spune că îmi place. Voi continua să-i explorez facilităţile şi să le comentez. Am fost uimit că a descărcat peste 12000 de QSO-uri într-un minut şi jumătate. Încă mai învăţ aplicaţia, iar videoul a fost un îndrumar excelent pentru a putea porni la utilizarea sa. Mulţumiri!
WH6EAO: O aplicaţie foarte utilă şi un video detaliat. Bravo, Dimitris!
SV1OCA: Excelent!
K9PLG: Bravo, este prima dată când aud despre această aplicaţie … De ce ARRL nu îi face mai multă publicitate??? Nu am văzut nimic pe ARRL.org sau pe pagina LoTW.
SV2RMK: Aceasta se întâmplă probabil pentru că ARRL nu este implicat în dezvoltarea acestei aplicaţii. Nu sunt în niciun fel afiliat la ARRL în afară de faptul că sunt un simplu utilizator al LoTW. Am creat aplicaţia numai pentru că am dorit să-mi pot vedea logurile pe dispozitivul meu mobil şi printr-o modalitate mai «prietenoasă» decât vizitarea paginii de internet. Vă mulţumesc, 73!
Mesajele destinate lui Dimitris pot fi expediate pe cale privată prin formularul de la această adresă (nota mea, YO4PX)



(Traducere şi prezentare de YO4PX. Surse: paginile lui SV2RMK, QRZ.com, YouTube)
Alte aplicaţii pentru radioamatorii utilizatori de dispozitive mobile:


*   *   * 

About Me

My photo
Constanţa, Constanta, Romania

ARHIVA ARTICOLELOR

free counters Stats Copyright©Francisc Grünberg. Toate drepturile rezervate. All rights reserved