19 August 2017

Să dăruim bucurie cu un QSL!
Un copil grav bolnav poate da radioamatorilor încă un prilej de a expedia o carte de confirmare QSL. Însă  în acest caz  ea nu va confirma un QSO reuşit, ci eventual ar putea iniţia un alt gen de legătură. 
Oakley, un băieţel în vârstă de 6 ani din Alma, Michigan, suferă de o boală congenitală rară a sistemului urinar, nevindecabilă, care se numeşte sindromul Prun Belly şi care afectează un nou-născut din 40000, procentul de supravieţuire fiind de 50%. 
Imediat după naştere medicii i-au informat pe părinţi că rinichii, vezica urinară şi întregul abdomen al copilului au dimensiuni nefiresc de mari şi că sunt pesimişti în privinţa şanselor sale de supravieţuire. «Dacă el va dori să lupte atunci şi noi suntem pregătiţi să luptăm pentru el», au răspuns Sarah şi Tim.



Stomacul său hipertrofiat îi cauzează dureri, greţuri, disconfort şi vomismente. El va fi nevoit să poarte tot timpul un cateter care îl expune la infecţii şi care îl împiedică să participe la multe activităţi. În scurta sa viaţă a suferit deja 10 operaţii şi vor urma şi altele, noi spitalizări şi eventual un transplant de rinichi. El ştie că nu va putea face anumite lucruri, de pildă să joace fotbal. Însă el şi familia lui sunt prea ocupaţi să fie recunoscători pentru anii pe care deja i-a împlinit ca să se jeluiască.




«Sunt îngrijorată pentru viitorul lui Oakley, mă gândesc ce va fi atunci când va trebui să meargă la şcoală. Însă acest băieţel este eroul meu, el nu dezarmează, e un luptător», spune Sarah şi adaugă: «O mulţime de medici nici măcar nu au idee care ar putea fi evoluţia pe termen lung, şi într-o asemenea situaţie te simţi singur, pentru că nu sunt prea mulţi oameni care suferă de această boală», iar familia consideră fiecare nou an pe care îl împlineşte el o adevărată binecuvântare. De aceea, în onoarea celei de a 7-a aniversări a naşterii sale familia lui Oakley ar dori să fie ajutată să-l sărbătorească.

Povestea lui Oakley apare în şuvoiul unor ştiri care din nefericire pun accentul pe lucruri care ne despart. În ziua de 3 septembrie Oakley împlineşte 7 ani. Deşi a trecut prin grele încercări tot ceea ce îşi doreşte este să primească ilustrate din toată lumea. Mama lui Oakley spune că primirea corespondenţei îi dă o ocupaţie şi îl face fericit. Drumul spre oficiul poştal este pentru el un eveniment pe care îl aşteaptă cu mare nerăbdare. «Mă amuză să citesc textul ilustratelor şi să le admir imaginile», spune Oakley.

Comunitatea radioamatorilor este invitată să dea un nou sens QSL-urilor. De obicei noi expediem cărţi de confirmare după încheierea unui QSO. De data asta ele pot fi dedicate unui  scop nobil, pentru un băieţel bolnav şi familia sa, care au nevoie de acest lucru chiar acum.
Cu toţii dorim un viitor mai bun pentru copiii noştri. Poate că acest simplu gest ne poate îndruma spre acele lucruri care ne apropie şi, cine ştie, poate că Oakley ne va răspunde!
Adresa pe care ne putem expedia QSL-urile este


Oakley Savickas
P.O. Box 201, Alma, Michigan
USA 48801




(Traducere, documentare, adaptare şi prezentare de YO4PX. Surse: Amateur Radio Newsline, MiamiHerald.com. Chivecharities.com, Playbuzz.com, Google Images. Comentarii pot fi trimise la această adresă şi vor fi publicate sub articol.)

*   *   * 

About Me

My photo
Constanţa, Constanta, Romania

ARHIVA ARTICOLELOR

free counters Stats Copyright©Francisc Grünberg. Toate drepturile rezervate. All rights reserved