01 October 2019

Invitaţie la TRC DX Contest
În articolul Ofertă specială pentru radioamatorii YO publicat în mai 2015 Atanas Petro Kolev «Nasko» LZ1YE ne adresa invitaţia de a ne înscrie în Thracian Rose Club, fondat în 1993 în «oraşul rozelor», Kazanlâk, Bulgaria, care şi-a propus ca scop promovarea contactelor în cadrul comunităţii radio (hami, CB, SWL) şi în care poţi întâlni oameni care împărtăşesc aceleaşi preocupări şi pasiuni.
«Calitatea de membru este oferită tuturor celor interesaţi în comunicaţiile radio. Clubul are deja membri din peste 150 de entităţi DXCC de pe toate continentele. (Printre membrii clubului se numără şi 51 de amatori YO - nota mea, YO4PX)
Dacă doriţi să deveniţi membri al Thracian Rose Club şi doriţi confirmarea adeziunii prin e-mail nu aveţi nimic de achitat! Trimiteţi-ne doar numele şi indicativul dv. sau completaţi formularul de cerere online. În cazul în care doriţi să primiţi «pachetul de membru» prin poştă taxa este de 10 Euro, care reprezintă o contribuţie la cheltuielile poştale necesare expedierii unui certificat de membru color format A4 cu indicativul şi numărul de membru, 25 de autocolante TRC color cu emblema clubului (în două mărimi la alegere: D 30 mm şi D 74 mm), plus mostre ale QSL-urilor noastre TRC».

Un nou mesaj primit zilele trecute de la Nasko conţine o invitaţie de participare la concursul anual al clubului TRC DX Contest, care aniversează 10 ani de la prima sa ediţie. Conscursul se desfăşoară în primul weekend complet al lunii octombrie, anul acesta în zilele de 5-6 octombrie 2019,  de sâmbătă 06.00 UTC până duminică 18.00 UTC (36 ore), pe cele cinci benzi clasice (3,5, 7, 14, 21 şi 28 MHzîn telegrafie şi SSB. Atenţie: concurenţii din categoria Single Operator pot lucra numai 24 de ore din cele 36. Perioadele de pauză trebuie să fie de cel puţin 60 de minute, în care nu este permisă realizarea de legături. În categoria Multi Operator se poate lucra în tot timpul celor 36 de ore. O staţie poate fi lucrată de două ori pe fiecare bandă, o dată în CW şi o dată în SSB,

Din regulamentul concursului se poate vedea că există extrem de numeroase categorii de participare, dintre care se pot alege cele care se potrivesc cel mai bine preferinţelor individuale ale concurenţilor, dotării lor tehnice şi timpului liber disponibil. O caracteristică a competiţiei este alcătuirea de clasamente separate pentru membrii clubului, care transmit RS[T] + un număr serial începând cu 001 şi prescurtarea TRC, iar cei care nu aparţin acesteia (RS[T] + un număr serial începând cu 001. Pentru fiecare legătură cu staţiile membre TRC se acordă 10 puncte şi un punct pentru legăturile cu staţii ne-membre, iar legăturile între staţiile TRC valorează şi acestea un punct. Legăturile între staţii de pe continente diferite se cotează cu 2 puncte, iar cele de pe acelaşi continent cu un punct.
Multiplicatorul este (1)  numărul entităţilor DXCC pe fiecare bandă (o dată în CW şi o dată în SSB) şi (2) numărul entităţilor DXCC cu membri TRC pe fiecare bandă (numai dacă aţi lucrat membri TRC din acele ţări în timpul concursului). Scorul este dat de suma punctelor obţinute din legături înmulţit cu numărul final de multiplicatori.

Informaţii suplimentare şi exemple de loguri (pentru membri TRC şi ne-membri TRC) se găsesc în pagina regulamentului concursului. Nu este necesară calcularea punctelor şi a scorului final de către concurent, aceasta va fi realizată automat cu ajutorul softului concursului.
Pentru a fi cotat ca membru al clubului este necesară expedierea cererii de aderare înainte de desfăşurarea concursului.

Fiind un vechi contestman Nasko scrie că ştie cât este de dificil ca să lucrezi în concursuri de 24 sau 48 de ore, de aceea clubul a decis să-i premieze cu plachete pe primii clasaţi care au realizat minimum 500 de legături valabile în categoriile multiband, câte 250 de legături pentru categoriile SO/AB/SSB şi QRP şi 200 de legături pentru categoriile single band. De asemenea se vor acorda diplome în format electronic PDF expediate prin e-mail pentru concurenţii plasaţi pe primul loc în fiecare ţară dacă au realizat cel puţin 200 de legături valabile, precum şi, la cerere, diplome de participare electronice tuturor concurenţilor.Se acceptă atât loguri pe hârtie cât şi loguri electronice (preferabil de tip Cabrillo), separat pentru fiecare bandă şi însoţite de fişa centralizatoare (summary sheet). Logurile pe hârtie se expediază pe adresa Atanas Kolev, PO Box 49, 6100 Kazanlak, Bulgaria, iar logurile electronice pe adresa http://ua9qcq.com
sau prin tracdxc@trcdx.org
Legăturile din concurs sunt valabile pentru toate diplomele emise de Thracian Rose Club.Cei care doresc să sprijine financiar clubul, respectiv cheltuielile aferente producerii plachetelor se pot înscrie în lista sponsorilor contribuind cu suma de 25 de Euro. Ofertele de sponsorizare se pot primi chiar şi după încheierea concursului. Tuturor sponsorilor li se va expedia un certificat special.«Best regards and see you in the contest! 73 de Nasko, LZ1YE + TRCHQ (LZ73TRC)», se încheie invitaţia primită.


Nasko LZ1ZE îşi menţine oferta specială pentru tipărirea QSL-urilor adresată radioamatorilor YO, cu menţiunea că a găsit o cale şi mai convenabilă de expediere pentru YO (ca şi până acum, printr-un serviciu de curierat rapid, cu predare direct la uşa solicitantului), ceea ce i-a permis să reducă toate preţurile pentru fiecare categorie de comandă. Preţuri speciale pentru anumite entităţi DXCC, inclusiv pentru YO, pot fi consultate la adresa http://www.qslprint.com/english/hot_offer.html


*   *   * 
 

About Me

My photo
Constanţa, Constanta, Romania

ARHIVA ARTICOLELOR

free counters Stats Copyright©Francisc Grünberg. Toate drepturile rezervate. All rights reserved