25 February 2022

Ucraina!

Mesaj din partea lui Mats Espling SM6EAN, secretar al Regiunii I IARU:

«Regiunea I IARU continuă să monitorizeze evoluţia (evenimentelor) şi se aşteaptă din partea tuturor radioamatorilor să respecte legile şi reglementările naţionale ale ţărilor lor.»

Un nou mesaj de la Regiunea I IARU datat 27 februarie 2022:

«Orice radioamator care transmite actualmente din Ucraina îşi riscă viaţa. În cazul în care auziţi o staţie din Ucraina nu-i transmiteţi indicativul, locaţia sau frecvenţa în bandă, (nu o semnalaţi) pe cluster sau pe reţelele sociale. S-ar putea să-i puneţi viaţa în primejdie.»

Sursă: pagina Regiunii I IARU https://iaru-r1.org/

....................................................................................................................

Mesaje adresate radioamatorilor din întreaga lume şi amatorilor ucraineni de Anatoly Kirilenko, UT3UY, vicepreşedintele UARL, asociaţia naţională a radioamatorilor ucraineni

Dragi prieteni,

În dimineaţa acestei zile Rusia a început un atac împotriva Ucrainei. În anumite oraşe, inclusiv în Kiev au fost lovite cu rachete unităţi militare şi aeroporturi.

De asemenea Ucraina a fost atacată dinspre est de pe teritoriul Rusiei, dinspre nord de pe teritoriul Belarusului, dinspre sud din Crimea.

(Transmitem) Mulţumiri din partea cetăţenilor ucraineni guvernelor Statelor Unite, din Marea Britanie, Canada, Polonia, din ţările baltice şi anumitor ţări ale Uniunii Europene care ne-au acordat ajutor şi (ne-au trimis)arme.

Astăzi a fost instituită Legea marţială în Ucraina. Totodată a fost instituită începând de astăzi o interdicţie pentru activitatea de radioamator din Ucraina pentru o perioadă de 30 de zile.

Anatoly Kirilenko, UT3UY

Vicepreşedinte UARL

 ...................................................................................................................

Dragi compatrioţi,

În această dimineaţă preşedintele Rusiei Putin a declarat război Ucrainei.

La fel cum a procedat Hitler odinioară, atacul rus a avut loc în zorii zilei, când ucrainenii se odhneau paşnic înaintea unei zile de muncă. Au fost provocate explozii în numeroase oraşe, inclusiv în unităţi militare, depozite, sisteme de infrastructură şi de apărare. Ocupanţii au folosit avioane, elicoptere, drone şi rachete lansate din Rusia, Belarus, Crimea şi Transnistria. A început simultan şi o operaţiune terestră. Luptele sunt acum în desfăşurare şi Forţele armate ucrainene îl resping pe agresor.

Liga radioamatorilor din Ucraina a informat organizaţiile internaţionale ale radioamatorilor cu privire la invadarea Ucrainei. S-au primit până acum numeroase mesaje de sprijin pentru Ucraina din partea radioamatorilor din toată lumea.

Urmăriţi informaţiile sosite din partea agenţiilor de ştiri.

Vă aducem la cunoştinţă că urmare a impunerii Legii marţiale utlizarea staţiilor de radioamator este interzisă pentru o perioadă de 30 de zile. (Decretul preşedintelui Ucrainei nr. 63/2022 din 23 februarie 2022)

Comitetul executiv al Ligii depune eforturi pentru obţinerea posibilităţii transmiterii unor schimburi de informaţii operaţionale. Frecvenţele radio vor fi comunicate ulterior.

Pentru mesaje folosiţi vă rugăm adresele de e-mail uarlinfo@ukr.net, lru-2@ukr.net

Vom izbândi!

Trăiască Ucraina!

Comitetul executiv al UARL

24 februarie 2022

Pagina de internet a UARL este la http://www.uarl.org.ua

Mesaj:

«Dear Francisc,

Thank you very much !

Sorry, last days were very difficult for us and did not answer earlier.

Best regards from Ukraine.

Anatoly Kirilenko, UT3UY»

Poate vreţi să citiţi şi articolul «De ce Vladimir Putin a pierdut deja acest război» la această adresă.


În scopul obţinerii unei subtitrări acceptabile în limba română a filmului de mai sus cu stângăciile inerente unei traduceri automate se acţionează steluţa din bara de jos, apoi succesiv «Subtitles/CC», «Autotranslate» şi se alege din lista pe verticală «Romanian». (nota mea, YO4PX)

(Traducere, documentare, adaptare, completări şi prezentare de YO4PX. Surse: pagina UARL via Southgate AR News, ARRL, pagina Regiunii a I-a IARU,  Waving flags, Wikipedia, YouTube, corespondenţă Anatoli Kirilenko)
 

About Me

My photo
Constanţa, Constanta, Romania

ARHIVA ARTICOLELOR

free counters Stats Copyright©Francisc Grünberg. Toate drepturile rezervate. All rights reserved