26 June 2010

70 de ani de la traversările maritime clandestine
După apelul din iunie 1940 al generalului de Gaulle, care poate fi ascultat pe blog, numeroşi au fost cei care au pornit cu vapoarele în 26 iunie de pe insula Sein spre coastele Angliei, pentru a continua lupta împotriva totalitarismului fascist pe cale să se instaureze în Franţa. Unul dintre acele vase, încă operaţional, va relua istorica traversare după trecerea a 70 de ani de la acele evenimente. 


Pentru că vasul merită o escortă de onoare şi pentru a aduce un omagiu aventurii acelor oameni curajoşi vasele vechi «Marche Avec» din Concarneau, «Coronasia» din Port la Forêşi «Gwen Bleiz» vor traversa şi ele Canalul Mânecii, însoţite de o flotilă de vapoare moderne. Toate vor fi întâmpinate călduros de prietenii englezi dornici să-şi comemoreze istoria.
Radioamatorii din Finistère au dorit să se asocieze acestei acţiuni şi să cinstească munca plină de primejdii a tuturor operatorilor radio care au asigurat contactele dintre Londra şi forţele din interiorul ţării. Mulţi dintre ei, arestaţi, şi-au pierdut viaţa. În acest scop radioamatori de pe uscat, aflaţi în diferite locaţii ale departamentului vor folosi între 26 iunie şi 10 iulie 2010 pe benzile de la 80 la 10 metri indicativul special TM70TC (Traversées maritime Clandestines). În flotilă o staţie /MM cu indicativul TM70SN (traversare de la Sein la Newlyn) va fi activă de la bordul vasului «Coronasia» în timpul traversării şi a periplului de-a lungul coastei Angliei.
QSL-ul special poate fi obţinut de la managerul F6CNM.
73 din partea întregii echipe!
(Sursă: saitul REF-UNION)

About Me

My photo
Constanţa, Constanta, Romania

ARHIVA ARTICOLELOR

free counters Stats Copyright©Francisc Grünberg. Toate drepturile rezervate. All rights reserved