12 June 2010

Securitatea S.U.A. în primejdie!
Publicaţia sud-africană SA Sunday Times relatează că Greg Roberts ZS1BI, un pensionar în vârstă de 70 de ani, a fost etichetat ca fiind o ameninţare la securitatea Statelor Unite. Folosind un telescop în curtea din spate a casei sale Greg a descoperit şi înregistrat evoluţia pe firmament a unui vehicul spaţial secret, X-37B, realizat de Forţele Aeriene ale S.U.A.



Articolul intitulat «Bunicul, o ameninţare la adresa securităţii Statelor Unite» descrie casa sa modestă din Cape Town ticsită cu calculatoare, telescoape, lentile, aparatură de emisie-recepţie radio, cabluri, monitoare video şi aparate de filmat şi fotografiat.El este pasionat de astronomie de peste 30 de ani, este licenţiat în fizică şi chimie şi este radioamator. Descoperirea de către el a vehiculului spaţial american cu o lungime de 8,9 metri şi care zboară cu viteza de 8 kilometri pe secundă a fost menţionată în New York Times, BBC şi în publicaţii ştiinţifice.  X-37B a fost lansat la 22 aprilie 2010 din Cape Canaveral şi se presupune că este destinat simulării unui eventual atac pe care vehiculul l-ar putea detecta şi anihila.
Cu ajutorul unui grup de astronomi amatori din toată lumea Greg Roberts a calculat că vehiculul ultrasecret are o perioadă de rotaţie de 92 de minute în jurul Terrei şi zboară deasupra unor zone fierbinţi ca Afganistan, Pakistan, Irak şi Coreea de nord. Greg afirmă că grupul său a fost menţionat în Congresul Statelor Unite ca fiind o ameninţare pentru securitatea S.U.A. «Soţia mea şi cu mine glumim, zicând că ne putem aştepta ca într-o bună zi să vedem Omul Negru îndreptându-se spre casa noastră.», spune Greg.  «Noi credem că prin munca noastră aducem servicii publicului, furnizându-i informaţiile pe care trebuie să le cunoască. Nu ne considerăm o ameninţare la adresa securităţii vreunui stat. Oricine poate face ceea ce facem noi», adaugă el. 

Întregul articol din SA Sunday Times  poate fi citit aici
(Surse: Southgate Amateur Radio News, SA Sunday Times)

About Me

My photo
Constanţa, Constanta, Romania

ARHIVA ARTICOLELOR

free counters Stats Copyright©Francisc Grünberg. Toate drepturile rezervate. All rights reserved