22 September 2010

Hotărâre judecătorească: transiverul nu este un telefon celular
Atunci când un ofiţer de poliţie l-a amendat pe Steve Bozak WB2IQU pentru că şi-a folosit aparatura mobilă de radioamator el a contestat sancţiunea şi a câştigat.
În numeroase state şi localităţi din S.U.A. este ilegal să vorbeşti cu un celular (neechipat cu accesoriu handsfree) în timp ce te afli la volan. A încălca această regulă poate duce la puncte de penalizare şi chiar la o amendă consistentă.
Dar în data de 30 mai 2010, atunci când un radioamator din New York îşi folosea transiverul portabil în timp ce conducea nu s-a gândit că încalcă legea. Problema a fost că ofiţerul care l-a tras pe dreapta şi l-a taxat cu o amendă de 100 de dolari vedea lucrurile cu totul altfel.
Steve Bozak WB2IQU din Clifton Parl a relatat ARRL-ului că atunci când a fost oprit din drum, în timp ce se îndrepta spre Troy, o localitate aflată la circa 10 km. distanţă, l-a asigurat pe ofiţerul de poliţie că el nu vorbea la telefonul său celular, ci la transiverul său handheld. Bozak afirmă că ofiţerul i-a spus că «pentru el este acelaşi lucru». Aşa că Bozak a decis să conteste sancţiunea la tribunal.
Instanţa a ajuns la concluzia că aparatura de radioamator nu este sinonimă cu celularul, astfel cum este acesta definit în Legea autovehiculelor şi a traficului rutier. De aceea judecătorul a închis dosarul dându-i câştig de cauză lui Bozak.
Citiţi întregul articol pe saitul ARRL, clic aici
(Traducere şi prezentare de YO4PX. Sursă: Southgate AR News)

About Me

My photo
Constanţa, Constanta, Romania

ARHIVA ARTICOLELOR

free counters Stats Copyright©Francisc Grünberg. Toate drepturile rezervate. All rights reserved