11 September 2010

Bogată activitate din Caraibe din viitoarele noi entităţi DXCC



Următorul comunicat de presă a fost primit în 26 august de la John Barcroft K6AM:
OPERAŢIUNE DIN CURAÇAO DIN 10 OCTOMBRIE 2010
După cum mulţi dintre dumneavoastră ştiţi deja, este probabil ca Antilele olandeze să fie dizolvate ca ţară la 10 octombrie 2010. Din această schimbare vor rezulta mai multe noi entităţi DXCC, inclusiv adăugarea pe listă a insulei Curaçao (PJ2), separat de Bonaire (PJ4).


Dat fiind că patru dintre insulele Antilelor olandeze îndeplinesc criteriile pentru a deveni noi entităţi DXCC, ne aşteptăm ca toate operaţiunile să fie acceptate cu începere din 10 octombrie.  Deşi aprobarea ARRL-ului nu este 100% garantată şi e posibil ca să nu fie anunţată oficial înainte ca îndeplinirea tuturor cerinţelor DXCC să fie documentată, am finalizat planurile pentru a organiza mai multe activităţi de la super-staţia din Signal Point PJ2T de pe Curaçao cu începere din «ziua întâia».
Prima activitate o va desfăşura înte 10 şi 18 octombrie un grup condus de K8ND. Acesta va fi urmată imediat de o echipă de 9 operatori din SUA şi Germania, care vor lucra de acolo până la 2 noiembrie, cu participare şi în categoria M/M a concursului CQWW SSB. Vom folosi atât indicativele PJ2/indicativul propriu cât şi PJ2T în timpul celor trei săptămâni, pe toate benzile înainte de concurs, inclusiv pe 6 metri, în CW, SSB şi RTTY. Având în vedere operaţiunile din aceeaşi perioadă de pe mai multe dintre noile entităţi, frecvenţele vor fi alese pentru a evita interferenţele.

Pe Curaçao va avea loc conferinţa GAREC (Global Amateur Radio Emergency Communications Conference, o conferinţă anuală organizată de IARU, axată pe tema operaţiunilor de radioamator de urgenţă în timpul calamităţilor naturale şi a altor dezastre – nota mea YO4PX) în zilele de 11 şi 12 octombrie şi noi vom pune staţia PJ2T la dispoziţia tuturor radioamatorilor participanţi care vor dori să opereze în timpul lor liber înainte sau după conferinţă. Staţia va putea fi operată şi de orice amator din Curaçao.
Acestea nu sunt expediţii sponsorizate şi nici nu se solicită donaţii, operatorii implicaţi suportă toate cheltuielile. QSL info pe QRZ.com
*   *   *
PJ5 & PJ7: Având în vedere şansele ca noi entităţi DXCC să fie create din 10 octombrie Bill AA4NC plănuieşte să activeze insula St. Eustatius (NA-145) între 9 şi 15 octombrie cu indicativul PJ5/AA4NC şi insula Sint Maarten (NA-145) între 15 şi 18 octombrie cu indicativul PJ7/AA4NC. Informaţia QSL urmează a fi anunţată.
*   *  * 
Operatorii Janusz SP6IXF şi Wlodek SP6EQZ vor fi activi din insula St. Eustatius (NA-145) între 18 noiembrie şi 3 decembrie cu indicativele PJ5/SP6IXF şi PJ5/SP6EQZ pe toate benzile de unde scurte de la 160 la 10 metri în CW, SSB şi RTTY. Locaţia lor pare să fie favorabilă pentru legături cu staţiile europene. QSL via home call. O pagină de internet va fi disponibilă în curând.  Loguri online vor fi posibile în timpul sau imediat după desfăşurarea expediţiei.
*   *   *
Co-liderii Joe Pater W8GEX şi Craig Thomspon K9CT au dat publicităţii următorul comunicat de presă:
Echipa PJ7 care se deplasează pe insula Sint Maarten pentru activarea unei noi entităţi DXCC anunţă că planurile sunt pe calea cea bună. Echipa adună şi testează echipamente şi antene înainte de a le expedia pe insulă. Compania RF/Concepts/Alpha nu numai că sponsorizează expediţia pe Sint Maarten cu punerea la dispoziţie a 6 amplificatoare Alpha 8410 noi şi a unui amplificator Alpha 8406 pentru banda de 6 metri, dar face şi o donaţie în numerar pentru oricine cumpără un liniar nou 9500, 8410 sau 8406 până la sfârşitul lunii septembrie şi menţionează călătoria pe Sint Maarten.  Compania va dona 150 USD pentru achiziţionarea unui Alpha 9500 şi 100 USD pentru un Alpha 8410 sau 8406.
Am fost întrebaţi din ce dată va fi valabilă legătura cu noua entitate. Ştim doar că Comitetul DXCC al ARRL lucrează pe această temă şi sperăm să avem în curând din partea sa un comunicat de presă.  Echipa lucrează pentru a pregăti toate detaliile şi este nerăbdătoare să vă ofere în eter o «ţară nouă».
(Sursă: buletinul OPDX, tks!)


ULTIMA ORĂ
E OFICIAL!

Delegaţii din insulele Antilelor olandeze au semnat astăzi la Haga o declaraţie care reformează statutul a cinci insule, foste colonii olandeze din Marea Caraibelor.
Cu începere din 10 octombrie 2010 Antilele olandeze vor înceta să mai existe ca ţară. Curaçao şi St.Maarten vor deveni ţări separate în cadrul Regatului Olandei, în vreme ce Bonaire, Saba şi St. Eustatius vor fi municipalităţi speciale olandeze. Aruba are deja un statut separat. La ceremonie a participat prinţul Willem-Alexander, ministrul adjunct al Relaţiilor regale Ank Bijleveld şi primul ministru interimar Jan Peter Balkenende.
Primul ministru a denumit declaraţia «un nou capitol». Se presupune că procesul intensiv care a durat cinci ani va acorda insulelor o autonomie mai pronunţată.
(Traducere, documentare şi prezentare de YO4PX. Sursă: Radio Netherlands Worldwide, 9 septembrie 2010)



*   *   * 

About Me

My photo
Constanţa, Constanta, Romania

ARHIVA ARTICOLELOR

free counters Stats Copyright©Francisc Grünberg. Toate drepturile rezervate. All rights reserved