13 September 2010

Participaţi la sondajul anual al The DX Magazine până la 15 octombrie 2010

Ca în fiecare an reputata publicaţie THE DX MAGAZINE organizează un sondaj pentru stabilirea celor mai dorite entităţi DXCC, pe baza opţiunilor comunităţii mondiale a DXmanilor. Pe lângă posibilitatea de a-ţi putea compara performanţele cu cele ale DXmanilor din alte zone geografice, rezultatele acestor sondaje constituie un important reper pentru DXpediţionari. 



Modificările poziţiei câte-unei entităţi rare, ca o consecinţă a organizării  unei DXpediţii majore, sunt indicii importante privind eficienţa DXpediţiei respective. Pe de altă parte deciziile de a organiza DXpediţii viitoare sunt luate în bună măsură şi în funcţie de poziţiile pe care se situează entităţile de care au nevoie DXmanii, în afara considerentelor geografice şi a posibilităţilor financiare de care dispun organizatorii. Deplasările în locaţii exotice nu sunt demersuri ieftine, de cele mai multe ori ele necesită sprijinul unor mari producători de echipamente radio, al unor mari cluburi şi asociaţii de radioamator şi, de ce nu, al radioamatorilor individuali.

În afară de cunoscutele rubrici CWSSBDIGI din dreptul prefixelor entităţilor DXCC considerate «rare» pe baza unor sondaje anterioare, acum ne putem exprima votul şi în privinţa dorinţei noastre de a lucra anumite entităţi în benzile inferioare, bifându-le în căsuţa «160-30» (deci pentru benzile de 160, 80, 40, 30 de metri).
Pagina sondajului poate fi găsită aici. Ea trebuie completată şi expediată online până cel târziu la 15 octombrie 2010.
Rubricile de identificare marcate cu trebuie completate obligatoriu, ele conţin numeleindicativuladresa de e-mailţara şi continentul votantului (acesta din urmă prin opţiune în rubricile care se deschid prin clic pe «select one»).  Nu se completează de amatorii din afara Statelor Unite rubricile «STATE» şi «TIME ZONE».
Sub tabelul entităţilor rare se pot înscrie eventuale completări, de pildă entităţi pe care nu le aveţi confirmate, dar care nu apar în tabel, sau eventuale comentarii. Pentru a expedia votul se apasă pe butonul «Submit Survey and Continue», ceea ce deschide o pagină recapitulativă a opţiunilor exprimate de votant, iar pe adresa de e-mail indicată în formular soseşte instantaneu un mesaj de mulţumiri pentru participare expediat de Carl Smith N4AA, editorul publicaţiei THE DX MAGAZINE.

Ca de obicei primele rezultate vor fi publicate pe sait la jumătatea lunii ianuarie 2011, rezultate defalcate pe continente în numărul pe ianuarie/februarie al revistei, iar rezultatele defalcate pe moduri de lucru în numărul pe martie/aprilie.
Votaţi, votul dumneavoastră contează!

About Me

My photo
Constanţa, Constanta, Romania

ARHIVA ARTICOLELOR

free counters Stats Copyright©Francisc Grünberg. Toate drepturile rezervate. All rights reserved