16 October 2019

Comunicaţiile de urgenţă la Ham Radio Friedrichshafen 2019


Marea întâlnire Ham Radio de la Friedrichshafen – a 44-a din istoria acestui eveniment – a atras 14300 de vizitatori, printre care şi circa 27 de comunicatori de urgenţă din 14 ţări, care au participat la întâlnirea comunicatorilor din 21 iunie 2019 organizată de IARU.

Pe pagina Regiunii a I-a IARU Greg Mossop G0DUB, coordonator pentru situaţii de urgenţă al Regiunii scrie la 16 octombrie 2019:

«După întroducere şi prezentarea raportului Regiunii a I-a au avut loc comunicări interesante, urmate de un animat schimb de informaţii în cadrul unei sesiuni Open Forum, care s-a desfăşurat chiar cu depăşirea orei oficiale de închidere a întâlnirii.

Mike SP9XWM şi Cris SP7WME au vorbit despre utilizarea noii tehnologii în timpul exerciţiilor organizate în Polonia. A avut loc apoi o discuţie liberă despre modalităţile de utilizare a sateliţllor şi a altor moduri noi pentru comunicaţiile de urgenţă. Au fost examinate posibilităţile oferite de sateliţii de joasă înălţime (Low Earth Orbit Satellites), precum şi sateliţii geostaţionari, condiţiile de propagare în unde scurte şi mesajele transmise prin intermediul modurilor cu semnale slabe (de exemplu JS8call).

Alberto IK1YLO a vorbit despre exerciţiul NEIFLEX dedicat inundaţiilor (North East Italian Flood Exercise), exerciţiul european din zilele de 5-9 iunie 2018 urmat de o actualizare a proiectului naţional DMR.



Ron 4X1IG a prezentat dezvoltarea comunicaţiilor de urgenţă în Israel prin folosirea proiectului «Concursul ca exerciţiu».

Oliver DL7TNY a furnizat o introducere la reţelele de baze AREDN, care a atras mulţi amatori interesaţi să asiste la reţelele în acţiune la standul asociaţiei naţionale germane DARC din holul principal.

Forumul a continuat cu un scurt exerciţiu despre felul în care putem răspunde la avariile survenite la reţelele energetice.
Acolo unde a fost posibil am inserat prezentările în subsolul acestei pagini, iar opiniile exprimate aparţin prezentatorilor.

Următoarea întâlnire Ham Radio de pe malul lacului Bodensee este programată pentru zilele de 26-28 iunie 2020 şi va include o nouă întâlnire dedicată comunicaţiilor de urgenţă.

Sunt disponibile următoarele prezentări de diapozitive proiectate la Friedrichshafen:

Raportul Comunicaţiilor de urgenţă al Regiunii a I-a IARU 2019
Folosirea noii tehnologii în Polonia 2019
RNRE în NEiFLEX 2018 şi actualizare DMR
Noi tehnologii
Concursul ca exerciţiu
Reţelele AREDN

Materialele pot fi descărcate în format PDF de la această adresă sau prin clic pe titlurile de mai jos.


About Me

My photo
Constanţa, Constanta, Romania

ARHIVA ARTICOLELOR

free counters Stats Copyright©Francisc Grünberg. Toate drepturile rezervate. All rights reserved