23 May 2012

DigiFest Contest 2012
Concursul anual «DigiFest» se va desfăşura ca de obicei în primul weekend complet al lunii iunie (în 2012 în zilele de 2 şi 3 iunie). Va fi a cincea ediţie  a competiţiei, şi popularitatea sa e în creştere, cu peste 200 de loguri primite anul trecut.
Particularitatea acestui concurs constă în marea varietate a diferitelor categorii de participanţi în 5 moduri digitale: RTTY 75, BPSK 63, MFSK 16, Hellschreiber şi Olivia şi o calculare cât se poate de corectă a punctajului, bazată pe distanţa dintre cele două staţiii aflate în legătură.

Consursul constă în trei perioade la alegere de câte 8 ore fiecare în decursul weekendului. Pentru a spori andrenalina concurenţilor li se oferă o facilitate specială: rezultatele vor fi prezentate pe un server în timp real. Şi bineînţeles se vor acorda o mulţime de premii, mai ales modemuri RigExpert AA-230, analizoare de antenă AA-30 şi interfeţe RigExpert USB. Toate premiile sunt sponsorizate de RigExpert Ukraine Ltd.
Dat fiind că numărul participanţilor este relativ mic şi regiunea cea mai populată a acestora este Europa staţiile îndepărtate din America de nord, America de sud, Asia şi Australia sunt mult avantajate. Experienţa de anul trecut a arătat că printre acele staţii s-au numărat cei mai mulţi câştigători de premii. De aceea, având în vedere şi creşterea numărului concurenţilor din Europa sponsorii au dublat premiile: vor fi acordate premii principale  separate pentru Europa şi pentru restul lumii.
Dar asta nu este încă totul! Pentru acei dintre dumneavoastră care nu vor putea câştiga premii principale veţi avea şansa de a primi mici cadouri, cum ar fi tricouri şi diplome pe hârtie. Toate premiile vor fi expediate pe adresele de domiciliu ale participanţilor.
De regulă rezultatele sunt disponibile la două săptămâni de la încheierea concursului. Aşa că hai să ne întâlnim în primul weekend al lunii iunie şi să ne distrăm!
Pagina RigExpert cu regulamentul complet poate fi găsită la această adresă
Pagina personală a lui Victor Stelletski UT7FP cu rezultatele pe 2011 şi regulamentele concursurilor UK DX RTTY Contest, DigiFest, EPC WW DX Contest, EU PSK DX Contest, CIS DX OPSK63 Contest, EPC PSK63 QSO Party şi EPC Ukraine DX Contest se găsesc aici.
(Surse: OPDX, saitul lui UT7FP)

About Me

My photo
Constanţa, Constanta, Romania

ARHIVA ARTICOLELOR

free counters Stats Copyright©Francisc Grünberg. Toate drepturile rezervate. All rights reserved