22 July 2012

Kosovo, în curând o nouă entitate DXCC?
După aproape patru ani şi jumătate de la obţinerea independenţei Kosovo, o fostă provincie a Serbiei, îşi va dobândi suveranitatea totală în luna septembrie. Acest lucru a fost decis de Grupul internaţional de coordonare (International Steering Group), potrivit anunţului făcut la Viena luni 16 iulie 2012 de Michael Spindelegger, ministrul de externe al Austriei.
Ca urmare Grupul a decis să înceteze cu efect imediat supravegherea internaţională instituită în vederea sprijinirii independenţei Kosovo-ului.
Grupul internaţional de coordonare este format din 25 de ţări, dintre care fac parte Germania şi majoritatea ţărilor Uniunii Europene, Statele Unite şi Turcia.  Conceptul de «independenţă supravegheată» a fost introdus de finlandezul Martti Ahtisaari, fostul trimis special al Naţiunilor Unite pentru Kosovo. La întâlnirea Grupului din Viena a participat şi Hashim Thaci, primul-ministru din Kosovo.
(Sursă: buletinul DXNL al DARC reprodus de Southgate AR News, 21 iulie 2012, poza autorizaţiei  Z6oK de pe DX-World.net)

*   *   * 
*   *   * 
                             

About Me

My photo
Constanţa, Constanta, Romania

ARHIVA ARTICOLELOR

free counters Stats Copyright©Francisc Grünberg. Toate drepturile rezervate. All rights reserved