04 July 2012

Radioul e frumos, şi călare şi pe jos
Triciclu-mobil
Rem O. Donnelley K6BBQ a lucrat în 2012 triciclu-mobil în QSO Party-ul organizat anual de staţiile din districtul 7 al S.U.A. Este o modalitate unică de a opera şi de a lucra într-un concurs. Rem spune:
Am lucrat de pe tricicletă şi am folosit o staţie QRP de 5 waţi. Tricicleta a fost o TerraTrike rabatabilă, iar echipamentul s-a compus dintr-un FT-857, o antenă Buddystick, o baterie de 18 Ah şi un panou solar de 10 waţi. Pentru mine operarea de pe tricicletă a reprezentat întotdeauna o distracţie pe cinste!



Pedestru-mobil
Peter Parker VK3YE ne demonstrează cum se lucrează pedestru-mobil în banda de 80 de metri folosind o antenă loop magnetică. Peter menţionează că aproape toate videourile realizate despre operări pedestre prezintă activităţi în banda de 14 MHz sau chiar în benzi mai înalte. Există o explicaţie: antenele compacte sunt mai eficiente şi există şanse mai mari pentru a contacta cu ajutorul lor staţii îndepărtate, situate la peste 2000 de km.
Cu toate acestea benzile de 7 şi 3,5 MHz constituie o provocare pentru operatorul pedestru lucrând în QRP.  Antena lui Peter este un loop ultra-uşor cu un diametru mai mic de 1 metru. Detalii ale antenei pot fi găsite la această adresă. 



(Traducere şi prezentare de YO4PX. Surse: K6BBQ, VK3YE, YouTube)

*   *   * 

About Me

My photo
Constanţa, Constanta, Romania

ARHIVA ARTICOLELOR

free counters Stats Copyright©Francisc Grünberg. Toate drepturile rezervate. All rights reserved