28 February 2013

Cineva iarăşi cântă pe SSI!


Mărţişor muzical
dedicat răbdătoarelor noastre XYL-uri
La mulţi ani!

Astronautul canadian Chris Hadfield KC5RNJ/VA3OOG îşi practică şi pasiunea pentru muzică în timpul activităţii sale pe Staţia spaţială internaţională (International Space Station, ISS). El a fost lansat cu un vehicul Soyuz în 19 decembrie 2012 şi urmează să petreacă pe ISS 4 luni, iar începând din martie 2013 va deveni comandantul staţiei, fiind al doilea astronaut canadian participant la o misiune spaţială de lungă durată.
Recent el a conlucrat cu Ed Robinson şi cu formaţia Barenaked Ladies and the Wexford Gleeks pentru realizarea unui frumos duet muzical SSI-Terra, pe o melodie compusă de Chris, intitulată «I.S.S. (ISomebody Singing (Cineva cântă) şi a cărei înregistrare a fost lansată de către Canadian Broadcasting Corporation (CBC) cu participarea instrumentiştilor fanfarei naţionale a Canadei.



Însă primul duet de acest gen din istorie a fost realizat de astronauta Cady Coleman KC5ZTH şi muzicianul Ian Anderson, fondatorul trupei rock Jethro Tull, aflat în oraşul Perm, Rusia. În articolul «Primul duet muzical SSI-Terra» publicat în aprilie 2011 am prezentat superbul dialog instrumental postat pe saitul NASA, în întroducerea căruia Cady spune:
«Astă seară Ian Anderson şi cu mine dorim să-l onorăm pe Yuri Gagarin pentru călătoria sa îndrăzneaţă de acum 50 de ani şi să celebrăm prin muzica împărtăşită între Pământ şi spaţiul cosmic rolul pe care îl joacă omul în explorarea universului, în trecut, în prezent şi în viitor.» Merită să-i reascultăm:



About Me

My photo
Constanţa, Constanta, Romania

ARHIVA ARTICOLELOR

free counters Stats Copyright©Francisc Grünberg. Toate drepturile rezervate. All rights reserved