08 December 2014

WRTC-2018 anunţă criteriile de selecţie
Comitetul de organizare al WRTC-2018 a anunţat criteriile de selecţie pentru calificarea echipelor în următorul World Radiosport Team Championship. Ulf Ehrlich DL5AXX a condus redactarea regulilor de selecţie ale competiţiei internaţionale pe care o va găzdui Germania.
La WRTC vor participa circa 50 de echipe de radioamatori formate din câte două persoane, care vor concura într-o competiţie a abilităţilor lor de operare. Evenimentul se va desfăşura în cursul lunii iulie în paralel cu Campionatul IARU HF. Pentru WRTC-2018 vor fi aleşi 49 de şefi de echipă prin intermediul unor evenimente de calificare programate între februarie 2015 şi noiembrie 2016. Primul concurs de calificare va fi etapa de telegrafie a ARRL International DX Contest 2015.

«Ca un element special dorim să acordăm şanse la trei echipe de tineri să lupte cot la cot cu ”barosanii”» , au spus organizatorii competiţiei WRTC-2018 anunţând criteriile de selecţie. Ei au afirmat că în baza ecourilor primite de la concurenţii anteriori au optat pentru mai puţine concursuri de calificare şi o perioadă mai scurtă de calificare. Vor fi acum 32 de concursuri de calificare – 30 pentru Germania, 28 pentru restul Europei şi 26 pentru restul limii. Un total al celor mai bune 12 scoruri va fi folosit pentru calificare.

Organizatorii au adăugat concursurile Worked All Germany (WAG) şi IARU Region 1 Field Day ca noi evenimente de calificare şi au redus categoriile Single-Operator la SO HP şi SO LP.
În plus factorul de apreciere al categoriilor multioperator a fost redus, permiţând cel mult patru membri la această categorie. «Am decis să procedăm astfel pentru că nu căutăm să găsim cea mai bună echipă multisingle de 10 persoane sau o echipă multi-multi formată din 25 de operatori, ci cea mai bună echipă de doi operatori. Desigur că nu există o ‘categorie specială WRTC’ în marile concursuri, iar primul care se califică este şeful echipei, astfel că este logic să se pună accentul pe categoriile single-op. Şefii echipelor sunt cei care îşi aleg colegii de echipă pentru competiţii», au explicat organizatorii.  

Campionii care îşi «apără» titlurile obţinute  - câştigătorii competiţiei WRTC-2014 Daniel Craig N6MJ şi Chris Hurlbut KL9A – vor primi automat un loc pe lista competitorilor în WRTC-2018 fără a mai avea nevoie să se recalifice. De asemenea Comitetul de organizare a rezervat câteva poziţii cu intenţia de a invita operatori excepţionali care altminteri nu câştigă un loc prin procedura normală de calificare.

Un grup care reprezintă Deutscher Amateur Radio Club (DARC, asociaţia naţională a radioamatorilor germani), Bavarian Contest Club (BCC) şi Rhein Ruhr DX Association (RRDXA)  este cel care va organiza competiţia WRTC-2018. Comitetul de autorizare al WRTC a anunţat selecţionarea Germaniei ca gazdă a evenimentului din 2018 la începutul lunii octombrie 2014.
(Sursă: The Daily DX reprodus de saitul ARRL)

Alte articole despre WRTC:

About Me

My photo
Constanţa, Constanta, Romania

ARHIVA ARTICOLELOR

free counters Stats Copyright©Francisc Grünberg. Toate drepturile rezervate. All rights reserved