14 August 2016

Ştiri despre ins. Bouvet 3Y0Z (2) şi ins. Aves YX0V
Acest nou material semnat de co-liderii preconizatei expediţii este continuarea articolului Planuri pentru activarea insulei Bouvet publicat pe această pagină la 9 iunie 2016, care conţine primul comunicat de presă, imagini ale QSL-urilor câtorva expediţii realizate de ei, prezentarea lui Nigel Jolly, cunoscutul comandant al vasului «Braveheart»un frumos video filmat din elicopter şi linkuri spre alte articole publicate despre insula Bouvet. 

11 august 2016 - Comunicat de presă nr.2
Suntem încântaţi să anunţăm că pagina noastră de internet este deja activă. Acum puteţi afla mai multe despre planurile noastre de a activa la începutul anului 2018 entitatea plasată pe poziţia 2 printre «cele mai dorite entităţi» ale listei DXCC. 
Veţi putea cunoaşte şi echipa de operatori. Veţi recunoaşte majoritatea indicativelor lor, dacă nu chiar toate indicativele celor care au realizat peste 4.600.000 QSO-uri în DXpediţii în decursul anilor. Ei sunt DJ9ZB, EY8MM, HK1R, K0IR, K4UEE, K9CT, LA6VM, N4GRN, N6HC, N9TK, NM1Y, PA5M, UA3AB, VA7DX, VE7CT, W0GJ, W6IZT, W8HC, WB9Z.
Au fost activi de pe şapte continente şi şapte mări. Ei au fost cei care v-au oferit ins. Amsterdam, ins. Orkney de sud, ins. Sandwich de sud, ins. Georgia de sud, ins. Shetland de sud, ins. Peter I, ins. Navassa, ins. Malpelo, Sudanul de sud, ins. Desecheo, ins. Saba, Bhutan, ins. Heard, ins. Falkland, ins. Reunion, ins. Palmyra, Kingman Reef, ins. Wake, ins. Easter, ins. Tuvalu, ins. Midway, ins. Baker şi Howland, ins. Kure, ins. Fiji, Conway Reef, Eritrea, ins. Lakshadweep (Laccadive), ins. Spratly, ins. Swains, ins. Revilla Gigedo, ins. Svalbard şi multe altele.

Plănuim să fim activi de pe Bouvet în toate benzile uzuale disponibile, dotaţi cu cele mai bune antene, radiouri şi amplificatoare. Durata vizitei noastre pe «cea mai izolată insulă de pe Terra» va fi de trei săptămâni - bineînţeles dacă vremea ne-o va permite. La fel ca şi în cazul numeroaselor noastre DXpediţii anterioare sperăm să înscriem în loguri zeci de mii de QSO-uri.  Acesta este scopul nostru nr. 1, în corelaţie cu siguranţa echipei de operatori.



(O frumoasă galerie de imagini din expediţii anterioare la care au participat membrii echipei, în curs de actualizare, se găseşte pe pagina 3Y0Z la această adresă - nota mea, YO4PX)
Acum, că saitul nostru este funcţional dăm startul oficial al programului nostru de colectare a fondurilor. Ca şi în cazul altor DXpediţii realizate de noi echipa se angajează să furnizeze o jumătate (50%) din cheltuielile DXpediţiei. Facem un apel către fundaţiile DXcluburile DXDX-manii individuali şi distribuitorii de echipamente să pună la dispoziţie restul fondurilor. Considerăm că acesta este un aranjament cinstit şi echitabil. Ca întotdeauna puteţi folosi PayPal, un card de credit ori un cec personal sau de club.
Apreciem faptul că vă veţi alătura ca parteneri echipei noastre în acest proiect extrem de costisitor.

73 în numele echipei 
Ralph, K0IR
Bob, K4UEE
....................................................................................................................


O invitaţie neaşteptată din partea Marinei venezuelane a generat o DXpediţie pe insula Aves (YV0), entitatea situată pe poziţia 17 în lista celor mai dorite entităţi DXCC de pe ClubLog.
În timp ce încercau să organizeze anuala lor DXpediţie IOTA pe insula Los Monjes (SA-015) membrii Asociacion de Radioaficionados de Venezuela (ARV) şi Grupul DX Caracas (4M5DX) au primit invitaţia-supriză a Marinei. Ultima activare a insulei a avut loc în 13 februarie 2007 cu indicativul YW0DX.





Planurile prevăd o plecare spre destinaţie în 31 august 2016 «cu un număr limitat de operatori» care va include atât amatori experimentaţi cât şi noi operatori aparţinând Marinei, care va decide perioada exactă a activităţii. Grupul va fi prezent în eter cel mult 10 zile cu indicativul YX0V şi va beneficia de întregul sprijin al marinarilor militari.

În pofida schimbării neaşteptate a planurilor amatorilor YV componenţa echipei a fost deja stabilită, la fel şi radiourile, antenele şi alte amănunte de logistică. Pagina de internet a DXpediţiei, aflată în stadiu de construcţie, se află la http://yv0.info/YX0V/

Micuţa insulă Aves este situată la vest de insulele Leewards. Ea măsoară doar 365 de metri în lungime şi 45 de metri în lăţime.


Ultima oră
18 august 2016
Marina militară venezuelană a fixat o nouă dată de plecare spre insula Aves: sâmbătă 27 august orele 11:00 UTC din portul La Guaira, în largul capitalei Caracas.

24 august 2016

DXpediţia YX0V pe insula Aves a fost amânată. Nu s-a anunţat vreo nouă perioadă de activitate. Echipa era programată să pornească în 31 august spre insula situată pe poziţia a 17-a printre cele mai dorite entităţi DXCC. În 24 august Asociaţia radioamatorilor din Venezuela şi Grupul Leon de Caracas au anunţat că au fost notificaţi de marina venezuelană că expediţia care ar fi urmat să se desfăşoare pentru sărbătorirea Zilei Marinei 2016 a fost suspendată în aşteptarea unor noi veşti.




(Traduceri, prezentare şi completări de YO4PX. Surse: DX News.com, ARRL, pagina DXpediţiei, QRZ.com, K8CX QSL Galllery, colecţia de QSL-uri YO4PX, YouTube)

*   *   * 

About Me

My photo
Constanţa, Constanta, Romania

ARHIVA ARTICOLELOR

free counters Stats Copyright©Francisc Grünberg. Toate drepturile rezervate. All rights reserved