26 April 2017

Traducerea Ghidului pentru telecomunicaţiile de urgenţă semnalată pe pagina Regiunii a I-a a IARU
«Ghidul IARU pentru telecomunicaţiile de urgenţă a fost redactat pentru a furniza materiale adecvate instruirii radioamatorilor, necesare participării lor la activităţi de urgenţă şi îndrumării radioamatorilor individuali care doresc să-şi îmbunătăţească abilităţile de a participa la astfel de evenimente, sau pur şi simplu pentru a dobândi o mai bună înţelegere a procedurilor.


Ghidul a fost publicat iniţial în limba engleză, însă unii radioamatori din lume au depus mari eforturi pentru traducerea celor 94 de pagini ale documentului în limbile lor locale. 

Până acum traducerile sunt disponibile în următoarele limbi:
Portugheză, în traducerea lui Luiz Fernando Pesce, PU2LXN
Spaniolă, în traducerea lui EA1CI, EA2BB, EA3HUL, EB3DGZ, EA4GQB şi EA8AWK
Română, format HTTP şi format PDF în traducerea lui Francisc Grünberg, YO4PX

Se speră că aceste traduceri vor contribui la aprofundarea cunoştinţelor radioamatorilor în domeniul comunicaţiilor de urgenţă şi aşteptăm realizarea unor traduceri ale Ghidului şi în alte limbi.

Adresăm traducătorilor mulţumirile noastre pentru importanta muncă depusă dedicată punerii la dispoziţia tuturor a acestor informaţii.»
....................................................................................................................
Apariţia online a traducerii Ghidului IARU pentru telecomunicaţiile de urgenţă a fost semnalată în 23 martie 2017 şi pe saitul Radioamator.ro (care găzduieşte şi cele două versiuni ale materialului), precum şi pe următoarele pagini: forumul QRZ.com (cu peste 800 de vizualizări ale articolului), Southgate Amateur Radio News, Amateur Radio Newsline, cunoscuta pagină eHam. Informaţiile publicate pe aceste saituri au fost preluate de nenumărate alte pagini de radioamator din lume.

Aceeaşi ştire publicată de Regiunea I-a IARU şi pe pagina Southgate Amateur Radio News se află la această adresă(nota mea, YO4PX)

(Traducere şi prezentare de YO4PX. Sursă: articolul lui Greg Mossop G0DUB, coordonator pentru comunicaţiile de urgenţă al Regiunii a I-a IARU datat 25 aprilie 2017. Comentarii pot fi trimise la această adresă şi vor fi publicate sub articol.)


*   *   *  

About Me

My photo
Constanţa, Constanta, Romania

ARHIVA ARTICOLELOR

free counters Stats Copyright©Francisc Grünberg. Toate drepturile rezervate. All rights reserved