09 July 2017

Planuri pentru două DXpediţii importante
Insula Bouvet (3Y)
Organizatorii DXpediţiei 3Y0Z din ianuarie 2018 pe insula Bouvet – a doua cea mai dorită entitate DXCC conform listei Most Wanted de pe Club Log – anunţă că echipa continuă să-şi perfecţioneze planurile şi «în funcţie de starea vremii şi de alţi factori» speră să fie prezentă în eter pentru o perioadă de 14-16 zile. În comunicatul de presă din 27 iunie echipa precizează că va porni de pe insulele South Shetland în ziua de 13 ianuarie 2018.
«Drumul de tranzit spre Bouvet va dura între 9 şi 11 zile, depinzând de vreme şi de starea mării. La sosirea la destinaţie vom întreprinde zboruri de recunoaştere şi vom alege o locaţie pentru tabără care să fie lipsită de crevase. Dacă vremea va fi bună vom începe să ne construim ‘orăşelul radio’ pe gheaţă şi ne vom proteja infrastructura. Apoi vor fi înălţate antenele, echipamentul va fi asamblat şi va începe operaţiunea non-stop. Echipa va staţiona pe Bouvet timp de 3 săptămâni.
Pregătirile vor continua în decursul verii şi al toamnei, inclusiv testarea echipamentului în condiţii dure, asamblarea, testarea şi ambalarea antenelor, împachetarea şi expedierea materialelor prin container maritim din Atlanta. Costul estimativ al acestei DXpediţii depăşeşte 750.000 USD.
DXpediţia are un sait de internet şi o pagină pe Facebook. »
Mulţumiri lui Ralph Fedor K0IR, Bob Allphin K4UEE şi Erling Wiig LA6VM pentru informaţiile furnizate în numele echipei 3Y0Z.
(Sursă info: ARRL)


Alte articole (şi) despre insula Bouvet:
Spre Bouvet, cea mai izolată insulă a lumii (noiembrie 2014) cu numeroase informaţii despre planuri de activare, date istorice, geografice, activităţi anterioare, QSL-uri)
Câteva scurte ştiri DX (noiembrie 2014)
Eterna atracţie a insulei Bouvet (ianuarie 2017)


(Credit foto blogul lui VE3CLQ)


Insula Baker (KH1)
Ultima oră 
la articolul Undă verde pentru insula Baker din 3 iulie 2017


7 iulie 2017
The Dateline DX Association (recent echipa K4M în cadrul tocmai încheiate activităţi a celor 13 colonii originare şi grupul care a activat insula Howland în 2009 şi insula Wake în 1998 - nota mea, YO4PX) este încântată să anunţe că a fost aleasă de Oficiul insulelor şi monumenelor naturale al Serviciului pentru pescuit şi faună/floră naturală (US Fish and Wildlife Service, FSW)  să realizeze o expediţie de radioamator în rezervaţia naţională a insulei Baker (KH1).
Vom anunţa data activării şi alte informaţii din momentul în care am selectat un vas şi acesta împreună cu perioada prevăzută a expediţiei vor fi aprobate de FSW.
Dorim să adresăm mulţumirile noastre Serviciului FSW pentru încrederea pe care a acordat-o grupului nostru de a activa această locaţie rară în siguranţă şi cu responsabilitate.
Don Greenbaum N1DG, Tom Harrell N4XP şi Kevin Rowett K6TD, co-lideri.
(Sursă info DX-World.net, ARRL. Comentarii pot fi trimise la această adresă şi vor fi publicate sub articol.)

(Credit foto Kydd Pollock pe pagina FWS.gov)

Pentru colegii DX-mani care nu au citit rubrica ULTIMA ORĂ a articolului Adio, insulele Midway şi Kure:
Cele două entităţi DXCC (KH4 şi KH7K), eliminate în data de 31 martie 2017 de pe lista activă şi trecute pe lista entităţilor deleted, au fost reintroduse ca entităţi active în data de 11 mai 2017, astfel că numărul acestora este din nou de 339.
*   *   * 

About Me

My photo
Constanţa, Constanta, Romania

ARHIVA ARTICOLELOR

free counters Stats Copyright©Francisc Grünberg. Toate drepturile rezervate. All rights reserved