03 August 2010

Radioamatorism în sala de clasă
Elevilor unei şcoli primare li se demonstrează aspecte ale radioamatorismului de către membri ai Orange and District  Amateur Radio Club din statul New South Wales, Australia.
Ca parte a aniversării de 100 de ani a existenţei organizate a radioamatorismului din Australia prin înfiinţarea Wireless Institute of Australia (WIA) şi a 50 de ani de la înfiinţarea propriului club membrii acestuia au vizitat şcoala publică Glenroi Heights. Rachael Livingstone, profesoara claselor a V-a şi a VI-a spune că elevii ei s-au iniţiat în elementele de bază ale codului Morse şi au prins gustul realizării unor construcţii electronice.

Băieţii şi fetele au fost încântaţi să înveţe lucruri noi.  Ross Wilson VK2ER i-a învăţat telegrafie, un mijloc prin care ei pot acum comunica, în vreme ce Richard Morrison VK2SON ţine cursuri săptămânale de electronică şi sudură cu ciocanul de lipit.
Pornind de la mici proiecte pentru a deprinde îndemânarea de a lipi, elevii au reuşit recent să construiască un emiţător radio.
Acest curs educativ va continua până la sfârşitul anului şcolar şi se pare că el constituie un model demn de urmat şi de alte radiocluburi din Australia. (şi nu numai ... – nota mea, YO4PX)
(Sur: Southgate AR News, sigla de pe saitul clubului ODARC)

*   *   * 

About Me

My photo
Constanţa, Constanta, Romania

ARHIVA ARTICOLELOR

free counters Stats Copyright©Francisc Grünberg. Toate drepturile rezervate. All rights reserved