26 October 2010

Expediţie majoră a Five Star DXers' Association în 2011

Cunoscutul grup de expediţionari Five Star DXers Association (FSDXA) este încântat să anunţe viitoarea sa expediţie pe insula Kiritimati T32 (cunoscută şi sub numele de ins. Christmas) care se va desfăşura în septembrie/octombrie 2011. FSDXA, strâns legată de CDXC (Chiltern DX Club) este o fundaţie de DX din Marea Britanie, care v-a oferit expediţiile pe insulele Spratly 9M0C în 1998, pe insulele Comoros D68C în 2001 (o activitate care a doborât numeroase recorduri), pe ins. Rodrigues 3B9C în 2004 şi pe ins. St. Brandon 3B7C în 2004.


Din nou Yaesu a acceptat cu amabilitate să fie sponsorul nostru global şi ne va pune la dispoziţie 16 transivere FT-5000, împreună cu un număr egal de liniare Quadra VL-2000. Distribuitorii in Marea Britanie Martyn Lynch & Sons şi Nevada s-au angajat de asemenea să sponsorizeze operaţiunea. 
Sperăm să ni se aloce indicativul T32C, litera C din indicativ fiind extrasă din iniţialele CDXC, clubul din care a luat naştere Five Star DXers Association şi, totodată, o trimitere la operaţiunile de succes anterioare ale grupului.
La fel ca şi în cazul celorlalte expediţii FSDXA. această activitate va fi un efort major, care îşi fixează ca ţintă peste 150000 de QSO-uri. Vor fi active în eter până la 16 staţii, folosind antene beam monoband şi dipoluri array, 24 de ore din 24, timp de aproape patru săptămâni, o perioadă care include patru weekenduri, în timpul echinoxului de toamnă, când de regulă propagarea pe toate benzile este cea mai bună.
Obiectivul nostru principal este activarea insulei Christmas T32, cu intenţia de a oferi o primă legătură cu această entitate rară DXCC la cât mai mulţi DXmani şi, în subsidiar, de a le oferi cât mai multe legături noi pe benzi.  Numeroşi DXmani experimentaţi au deja o legătură sau două cu ins. Christmas, dar noi ne concentrăm să facem prefixul T32 accesibil şi celor mai slab echipaţi, mai ales europenilor şi amatorilor de pe coasta de est a SUA, semnalele din ambele zone având de străbătut o cale dificilă spre centrul Pacificului – mai ales în benzile inferioare şi în RTTY.
Logurile clubului indică Kiritimati pe locul 36 printre cele mai dorite entităţi DXCC de operatorii europeni şi pe locul 61 mondial. Prefixul este şi mai căutat pe benzile inferioare.
Un mare număr de amatori din 13 de ţări diferite DXCC s-au înrolat deja în echipa T32C, unii pentru o jumătate de perioadă, alţii pentru întreaga operaţiune. În orice moment al expediţiei în locaţie vor fi prezenţi 30 de operatori. Numărul lor a fost determinat de necesitatea ca un număr suficient de staţii să fie operate ori de câte ori benzile sunt deschise. Mulţi dintre aceşti operatori au mai participat la expediţiile noastre. Ei îşi vor aduce contribuţia nu numai cu experienţa lor de a opera (de regulă în multiple moduri, deseori şi cu o experienţă în concursuri), dar şi cu cunoştinţele lor în alte domenii importante. De pildă, avem doi specialişti în domeniul medicinei, specialişti în RF, în antene şi programe de calculator, precum şi în alte domenii esenţiale pentru organizarea unei operaţiuni majore şi dificile din punct de vedere al logisticii.
În momentul redactării acestui comunicat se preconizează ca echipa să se compună din Falk DK7YY, Jens DL7AKC, Paul EI5DI, Dave EI9FBB, Gerard F2JD, Ian F5VKT/G3YBY, Michel FM5CD, Vincent G0MLX, Tony G0OPB, Nobby G0VJG, Mike G3WPH, Don G3XTT, Mark G4AXX, John G4DRS, Nick G4FAL, Mike G4IUF, Justin G4TSH, Michael G7VJR, Clive GM3POI, Bob GU4YOX, Kazu JA1RJU, Jim KF7E, Bob MD0CCE, Bill N2WB, Arnie N6HC, Bob N6OX, Ronald PA3EWP, Pete SM5GMZ, Maury W3EF, Paul WF5T şi Jay WX0B. Se plănuieşte şi includerea unui amator tânăr care să aibă ocazia de a dobândi o experienţă valoroasă, iar sponsorizarea este deja disponibilă pentru acest lucru.  
În acest moment căutăm contribuţii de la sponsori pentru a ne ajuta să suportăm cheltuielile logistice foarte mari ale acestei DXpediţii. De exemplu, pe insulă furnizarea energiei electice este foarte limitată, astfel că va trebui să fie luate generatoare. Majoritatea echipamentelor vor trebui expediate în container prin Tarawa.  Apoi echipa va trebui să ia avionul spre Christmas prin Honolulu. Toţi membrii echipei îşi vor plăti cheltuielile proprii de călătorie şi cazarea pe insulă, de asemenea vor face contribuţii pentru alte cheltuieli (mai ales logistice), dar cu toate acestea ne mai lipseşte o sumă importantă.
Detalii privind modalitatea de a face donaţii sunt menţionate pe saitul nostru. Donaţii prin PayPal pot fi făcute direct prin sait. Toate donaţiile vor fi confirmate. Siglele tuturor cluburilor de DX care au contribuit la sponsorizarea expediţiei vor fi tipărite pe QSL, laolaltă cu numele şi indicativele celor care au trimis contribuţii individuale anticipate (în funcţie de o anumită sumă minimă).
Acest prim buletin este menit în principal să vă atragă atenţia asupra viitoarei DXpediţii, dar va fi urmat de informaţii suplimentare, pe măsură ce acestea devin disponibile, care vor fi publicate  pe saitul menţionat.
Don Field G3XTT10 octombrie 2010 (responsabil de publicitate al FSDXA)

About Me

My photo
Constanţa, Constanta, Romania

ARHIVA ARTICOLELOR

free counters Stats Copyright©Francisc Grünberg. Toate drepturile rezervate. All rights reserved