11 October 2010

Un nou receptor SDR pe internet
Radioamatorul Edward C. Mc Cormick (Mack) WB4MAK din Atlanta, Georgia a pus în funcţiune un receptor SDR pe trei benzi de unde scurte  (80, 40 şi 20 de metri) care poate fi accesat pe internet pentru a vedea cât de tare se aud semnalele dumneavoastră în Statele Unite.
Preşedintele QRP Amateur Radio Club International (ARCI) Ken Evans W4DU scrie:
QRP ARCI sprijină utilizarea acestui receptor, dat fiind că oferă o bună oportunitate de a-ţi auzi propriul semnal QRP. Fiţi pregătiţi pentru o anumită întârziere în detectarea semnalului. Este interesant să schimbi puterea de ieşire pentru a vedea cât de mult îţi poţi reduce semnalul înainte ca acesta să dispară în zgomot.
Receptorul poate fi accesat aici
La fel ca şi receptorul de la universitatea olandeză Twente, SDR-ul lui Mack are posibilitatea de a alege una din cele trei benzi disponibile, de a înscrie frecvenţa dorită sub formă numerică, de a  te mişca în bandă în sus şi în jos din 50 în 50 de Hz,  de a alege pentru semnalele SSB banda laterală superioară (USB) sau inferioară (LSB), iar atât pentru SSB cât şi pentru CW există opţiunea disponibilă de recepţie largă sau îngustată.  Înălţimea «cascadei», viteza ei de deplasare şi o opţiune între semnale puternice sau slabe pot fi reglate şi ele în funcţie de preferinţele utilizatorului.
Vizitaţi şi pagina lui Mack pe QRZ.com, merită! 
(Traducere şi adaptare de YO4PX. Sursă: Southgate AR News)

Alte articole pe această temă:

About Me

My photo
Constanţa, Constanta, Romania

ARHIVA ARTICOLELOR

free counters Stats Copyright©Francisc Grünberg. Toate drepturile rezervate. All rights reserved