13 October 2010

Un ajutor de la FCC
Comisia federală de comunicaţii (Federal Communications Commission) a venit în ajutorul unui radioamator care era expus unor interferenţe provenind se pare din casa unui vecin.



La 3 septembrie 2010 consilierul special al FCC Laura Smith a adresat o scrisoare unui proprietar de casă nespecificat, prin care îl anunţa că agenţia a primit o plângere privind un aparat electric, posibil un transformator de sonerie defect, aflat probabil în casa proprietarului, care ar fi cauza unor interferenţe radio suferite de staţia unui radioamator învecinat. În scrisoare d-na Smith a menţionat că potrivit reglementărilor agenţiei dacă o interferenţă este cauzată de un echipament defect FCC are obligaţia de a solicita remedierea situaţiei într-o perioadă de timp rezonabilă. Ea a precizat că anumite tipuri de echipamente figurează în categoria «radianţi neintenţionaţi», care generează radiofrecvenţă, dar nu o radiază în mod intenţionat. Printre acestea se numără calculatoarele, receptoarele radio şi aparatele TV.  Anumite astfel de aparate sunt importate şi nu se conformează standardelor de certificare ale Comisiei.  (…) Dar chiar şi în situaţia în care un echipament are aprobarea FCC (evidenţiată printr-o etichetă FCC argintie), acesta poate fi folosit numai dacă nu produce interferenţe unui serviciu radio autorizat.
Radioamatorul care a depus plângerea a încercat fără succes să rezolve problema şi de aceea s-a adresat oficiului. D-na Smith l-a atenţionat pe proprietarul generator al interferenţelor că, deşi Comisia are convingerea că majoritatea persoanelor sunt capabile să-şi remedieze deficienţele de bunăvoie, o problemă nesoluţionată constituie o încălcare a regulamentelor agenţiei şi ar putea duce la amenzi aplicate pentru fiecare nouă interferenţă.
(Sursă: Amateur Radio Newsline 1 octombrie 2010)

About Me

My photo
Constanţa, Constanta, Romania

ARHIVA ARTICOLELOR

free counters Stats Copyright©Francisc Grünberg. Toate drepturile rezervate. All rights reserved