CALENDAR 
           DX
            LINKURI UTILE                
                                GHID DE CONVERSAŢIE PENTRU RADIOAMATORI
                            PRESCURTĂRI UZUALE ÎN TRAFICUL DE TELEGRAFIE
                                                         110 PAGINI DESPRE RADIO

28 noiembrie 2010

COMANDANTUL DOUG WHEELOCK KF5BOC APRECIAZĂ RADIOAMATORISMUL

Pentru toţi cei care s-au întrebat cum se aud staţiile de radioamator terestre la bordul Staţiei spaţiale internaţionale Doug Wheelock KF5BOC a răspuns acestei întrebări. Vineri 26 noiembrie 2010 expediţia cu numărul 24 a revenit pe Terra. La orele 01.22 UTC Soyuz 23S s-a desprins de SSI, avându-i la bord pe Fyodor Yurchikhin RN3FI, Douglas H. Wheelock KF5BOC şi Shannon Walker KD5DXB. Cei trei au aterizat cu bine în aceeaşi zi la orele 10.46 ora locală la nord-est de oraşul Arkalyk, în stepa din Kazahtan.
Înainte de a părăsi staţia spaţială comandantul Doug Wheelock a înregistrat un video despre radioamatorism. După un scurt tur al ISS-ului el a prezentat staţia de radioamator instalată la bord, cu care a realizat în timp ce se survola continentul nord-american o serie de legături cu cei care îl chemau de pe sol. Filmul de 20 de minute a fost postat pe YouTube sub titlul «Echipa Staţiei spaţiale internaţionale foloseşte radioamatorismul pentru a chema Pământul».
(Pentru a viziona videoul clic pe titlul din partea de sus a ecranului: Space Station Crew Uses HAM Radio to Call Earth)

Despre mine

Fotografia mea
Constanţa, Constanta, Romania

ARHIVA ARTICOLELOR

free counters Stats Copyright©Francisc Grünberg. Toate drepturile rezervate. All rights reserved