05 November 2010

În Marea Britanie se votează democratic

«Alegerile pentru Comitetul de conducere al Radio Society of Great Britain (RSGB, asociaţia naţională a radioamatorilor din Marea Britanie) şi al regiunii 4 sunt în plină desfăşurare. Toţi membrii RSGB au dreptul să voteze Comitetul de conducere al asociaţiei, iar membrii regiunii 4 pot vota şi pentru conducerea regiunii respective.
Membrii RSGB pot vota online la www.votebyinternet.com/rsgb10 înscriind pe formular indicativul propriu şi numărul de membru, astfel cum s-a arătat în revista RadCom pentru luna noiembrie.
Membrii pot vota şi prin poştă, folosind plicul primit împreună cu revista. Votarea se încheie  în 2 decembrie 2010 la orele 12.00. Rezultatul alegerilor va fi publicat online şi în Radcom în ianuarie 2011. 
Dacă întâmpinaţi probleme îm utilizarea saitului RSGB rugăm vizitaţi pagina FAQ (Frequently Asked Questions – întrebări frecvente) de pe www.rsgb.org/electionfaq sau trimiteţi un e-mail echipei tehnice a Serviciilor reformei electorale, care operează saitul, la onlinevoting@electoralreform.co.uk»
(Sursă: Southgate AR News)
*  *  * 

«Nu-mi place sistemul de alegeri al FRR, neschimbat de peste 20 de ani. Din cauza faptului că FRR este o asociaţie de cluburi şi nu de persoane individuale, ca în toate ţările cu un număr important de radioamatori (ştiu, Legea sportului, ministerul care dă bani, statutul care nu permite, etc. etc.), noi suntem reprezentaţi în Adunările generale de delegaţii cluburilor. Că e vorba de un club de apartament, existent doar pe hârtie, cu 10 membri şi fără nici o activitate, sau un club cu 100 de membri şi cu o activitate trepidantă, votul celor doi delegaţi ai acestor cluburi este egal ca valoare în sistemul actual, ceea ce duce la vicierea gravă a rezultatelor alegerilor. În cazul unei organizări pe criterii geografice (pe judeţe, pe districte sau pe regiuni istorice), valoarea voturilor ar fi aproximativ egală şi proporţională cu numărul membrilor reprezentaţi, reflectând mult mai fidel voinţa acestora.»
Întrebare: Când vom avea în sfârşit alegeri democratice şi în FRR?

About Me

My photo
Constanţa, Constanta, Romania

ARHIVA ARTICOLELOR

free counters Stats Copyright©Francisc Grünberg. Toate drepturile rezervate. All rights reserved