24 November 2010

Opoziţia faţă de pilonii de radio continuă
Sub acest titlu Scott Hyliard relatează într-un articol publicat în 15 noiembrie 2010 în publicaţia   Peoria Journal Star despre noile evoluţii ale conflictului dintre Craig Thompson şi vecinii săi furioşi, care ameninţă cu reclamaţii adresate «grupului» ARRL, după cum s-au exprimat. Ei publică zilnic în ziarul local fotografii ale unor câmpuri de antene (altele decât cele ale lui K9CT) însoţite de întrebarea «Doriţi ca şi zona noastră să arate aşa?».
Sub articol au fost înscrise numeroase comentarii ale cititorilor, printre care interesant pentru noi radioamatorii este cel postat de Gregory C. Gobleman, K9ZM, în care acesta se adresează direct vecinilor:

«Ameninţarea dumneavoastră că veţi dărâma pilonii poate fi considerată o infracţiune. Pentru aparatele electronice pe care le aveţi aţi primit o copie a capitolului 15 din reglementările Comisiei federale pentru comunicaţii (FCC). Citiţi-le şi învăţaţi.
Puţine părţi din acea zonă au mai rămas în starea în care erau acum câţiva ani. S-ar putea să mai aibă aspect rural, dar acesta se schimbă neîncetat. Parcelele se vând pentru construcţii de case. Schimbarea ţinutului este inevitabilă.
Nu există nimic suspect din punct de vedere psihic în pasiunea lui Craig Thompson pentru radioamatorism.  Radioamatorii sunt un rezervor de persoane calificate la care guvernul poate apela în vremuri de restrişte. Ca în orice grupuri de oameni, abilităţile noastre diferă. Mulţi dintre noi practică arta traficului de mesaje, pe care îl alternează cu concursuri în eter. Craig este foarte priceput în traficul de mesaje.
De multe ori publicul nu ştie nimic despre implicarea noastră în asistenţa acordată guvernului local. Mulţi radioamatori sunt activi în domeniul avertismentelor şi previziunilor de uragane. Noi suntem voluntari neremuneraţi. Chiar şi în această eră a internetului şi a Skype-ului noi suntem utili. Câteodată un simplu mesaj din partea unui militar care trimite urări de bine familiei sale în timpul sărbătorilor trebuie să fie intermediat de radioamatori şi apoi transmis local la destinaţie.
În concluzie, iată ce vă transmit dumneavoastră, d-le John Martin şi ceilalţi, care aveţi obiecţii faţă de pilonii unui radioamator: această ţară numără mulţi oameni care au năzuit la spaţii nemărginite, în care poţi trăi fără să întâlneşti oameni care să te deranjeze. Atunci când s-au simţit sufocaţi de aglomeraţie ei s-au mutat.»
73
K9ZM

(Traducere şi prezentare de YO4PX. Sursă: Peoria Journal Star)
Articol anterior publicat pe aceeaşi temă: 

About Me

My photo
Constanţa, Constanta, Romania

ARHIVA ARTICOLELOR

free counters Stats Copyright©Francisc Grünberg. Toate drepturile rezervate. All rights reserved