23 March 2011

Expediţii în imagini – FT5GA de pe ins00. Glorioso
SEPTEMBRIE-OCTOMBRIE 2009




Proiectul a fost iniţiat în 2005 şi s-a confruntat cu o serie de probleme: disponibilitatea  operatorilor dependenţi de statutul lor de militari, autorizarea din partea armatei, accesul pe insulă cu ajutorul forţelor aeriene şi sprijinul în obţinerea echipamentelor radio. De mai multe ori operaţiunea a trebuit amânată: o invazie cu ţânţari, construcţii militare, probleme cu transportul pe calea aerului, trecerea insulei sub autoritatea Teritoriilor Australe şi Antarctice franceze şi în fine prăbuşirea dramatică a unui avion în largul arhipelagului Comore. 
În sfârşit în mai 2009 toate condiţiile erau reunite pentru plecare. Grupul Glorioso – supranumit «insula ţestoaselor verzi» - se compune din două insule coralifere: Grande Glorieuses cu diametrul maxim de 3 km. şi insula Lys de 600 de metri diametru, complet nelocuită. Grupul este situat la intrarea dinspre nord a Canalului Mozambic.
Insulele au devenit franceze în 1930. Fauna şi flora sunt bogate, de aceea Glorioso este o rezervaţie naturală.
Echipa s-a compus din Didier F5OGL, (organizator), şi operatorii Yves F5PRU, Bernard F5LPY, Philippe F4EGS, David F8CRS şi Freddy F5IRO, care au lucrat în CW, SSB şi RTTY. Webmasterul expediţiei a fost Rafik F5CQ. Cei cinci operatori au realizat peste 50000 de legături din această entitate rară DXCC. Filmul se încheie cu mulţumiri adresate numeroaselor companii producătoare de echipamente, fundaţiilor şi cluburilor de DX şi radioamatorilor inviduali care cu sponsorizările şi donaţiile lor au contribuit decisiv la realizarea acestei DXpediţii memorabile.

About Me

My photo
Constanţa, Constanta, Romania

ARHIVA ARTICOLELOR

free counters Stats Copyright©Francisc Grünberg. Toate drepturile rezervate. All rights reserved