18 March 2011

Fabrica YAESU din Fukushima închisă temporar


CQ Newsroom anunţă că producţia echipamentelor de radioamator marca Yaesu la fabrica Vertex Standard din Fukushima, Japonia a fost suspendată temporar din cauza daunelor cauzate de cutremur.
Într-o scrisoare deschisă adresată comunităţii radioamatorilor directorul executiv şi preşedintele companiei Vertex Standard Jun Hasegawa şi-a exprimat recunoştinţa pentru «numeroasele cuvinte şi gânduri amabile care ne-au fost adresate în aceste zile dificile.» El a anunţat că angajaţii Vertex Standard şi familiile lor sunt OK, deşi compania nu i-a putut contacta pe numeroşii săi distribuitori şi subcontractori apropiaţi de coastă. «Nu putem spera decât că ei sunt în viaţă», a scris Hasegawa.
El a adăugat că fabrica Yaesu a suferit daune «minimale», dar cu toate acestea a fost închisă temporar. Oficialul speră să se revină la operaţiuni normale în una sau două săptămâni şi solicită tuturor înţelegere şi cooperare.
Potrivit informaţiilor disponibile fabrica se află la 60 de km. distanţă de reactoarele nucleare deteriorate de cutremur.
(Surse: comunicat CQ Newsroom, Southgate AR News)
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Companiile ICOM şi KENWOOD au emis şi ele comunicate, din care reiese că angajaţii lor nu au fost răniţi. Sediile companiilor sunt la distanţe mai mari de epicentrul cutremurului, dar producţia a fost stopată deocamdată din cauza unor probleme cu alimentarea cu energie. ICOM declară că va relua producţia în scurt timp. Este greu de spus care va fi impactul asupra viitorului celor două companii. Ambele mulţumesc celor care au exprimat îngrijorări cu privire la starea de sănătate a lucrătorilor lor.
(Prezentare de YO4PX. Sursă: CQ Newsroom, ICOM, KENWOOD)

About Me

My photo
Constanţa, Constanta, Romania

ARHIVA ARTICOLELOR

free counters Stats Copyright©Francisc Grünberg. Toate drepturile rezervate. All rights reserved