11 March 2011

«Convocator» la Adunarea generală a F.R.R.
Pe grupul de discuţii "Radioamator-radioamatorism în România" a apărut un straniu anunţ care convoacă delegaţii cluburilor afiliate ale FRR la Adunarea generală din 9 aprilie a.c. şi cuprinde o laconică ordine de zi din 7 puncte printre care “aprobarea unor modificări ale statutului FRR” (punctul 4).
Să citim puţin statutul existent: 
Art.44: “Convocarea Adunării Generale ordinare se face, în scris sau prin emisiunea QTC, de către Consiliul de Administratie, cu cel puţin 30 de zile înainte de data desfăşurării acesteia. Convocarea va cuprinde: data, ora, locul desfăşurării, ordinea de zi, menţionându-se explicit temele de dezbătut. Dacă în ordinea de zi figurează propuneri privind modificarea şi/sau completarea statutului, convocarea trebuie să cuprindă şi textul integral al acestora.”
Suntem în 10 martie, deci convocarea s-a făcut la limită. Însă informaţia de pe hamradio cuprinde doar data, ora şi locul desfăşurării, dar nu şi ordinea de zi, deci ea nu poate fi considerată o “convocare”. (Abia în ziua de 11 martie a fost publicată pe saitul oficial şi ordinea de zi). Nici un grup de discuţii particular pe Yahoo, care are ca membri chiar si persoane neradioamatoare sau neafiliate, nu este tocmai locul potrivit, oficial pentru acest convocator. Nici în emisiunea QTC din 9 martie a.c. nu s-a pomenit de vreo ordine de zi. Şi unde se află convocarea “in scris”?
Dar să mergem mai departe. Despre care statut se face vorbire? Despre cel existent, la care se intenţionează operarea de modificari şi/sau completări? Cine le-a propus pe acestea? Cine a aprobat propunerea acestora? Care sunt aceste modificări? Care este scopul declarat al acestor modificări? În ce măsură consideră autorul/autorii lor că vor îmbunătăţi activitatea organizaţiei? Care au fost criteriile de lucru pe care le-au aplicat atunci când le-au formulat?
Art. 44 vorbeste despre “textul integral” al modificărilor. Au fost ele trimise din timp cluburilor afiliate, pentru a fi discutate şi pentru ca delegaţii să le poată vota sau respinge în cunoştinţă de cauză? Ori delegaţii vor fi puşi în situaţia de a se decide pe loc, fără să-i mai poată consulta pe cei care i-au delegat?
Sau vorbim de “statutul” însăilat de YO8OW, membru al echipei de tristă faimă YP0A, care a întrunit numai opinii negative şi cu toate acestea a fost deja trimis spre avizare la ANST? Vor fi prezentate paragrafe din acest statut plin de greşeli şi atitudini nedemocratice pentru a completa sau modifica statutul existent? N-ar trebui cumva ca aceste modificări/completări să fie şi ele aduse la cunoştinta opiniei publice cu 30 de zile înainte de data desfăşurării Adunării generale, prin publicarea pe saitul oficial al FRR?
Întrebări la care nu mă aştept să primesc vreun raspuns, comunicarea FRR-ului cu publicul este ca şi inexistentă. 
P.S. S-ar mai putea adăuga, cu riscul de a fi etichetat drept tipicar, că o convocare trebuie sa fie făcută de Consiliul de administraţie, şi nu de preşedinte şi de secretar. Ei nu SUNT Consiliul de administraţie, cel mult pot fi REPREZENTANŢI ai acestuia - pe baza unui mandat. Formularea corectă ar fi "în numele Consiliului de adminstraţie". De fapt, cunoscând  rolul şi contribuţia preşedintelui în treburile FRR, putem deduce că o singura persoană este aceea care  decide în numele unei întregi organizaţii.
(Acest text a fost publicat şi pe grupul de discuţii Radioamator -radioamatorism în România, precum şi pe Forumul de pe Radioamator.ro. Până în acest moment nu a sosit nicio reacţie din partea conducerii F.R.R.)
Articol pe aceeaşi temă: Despre comunicarea cu F.R.R.

About Me

My photo
Constanţa, Constanta, Romania

ARHIVA ARTICOLELOR

free counters Stats Copyright©Francisc Grünberg. Toate drepturile rezervate. All rights reserved