31 May 2011

Minut de minut – un film din 1959

Pe YouTube a fost postat «Minut de minut», un film istoric despre radioamatorism, prezentat iniţial în 2007 pe Google Video.
În 1955 The Phil-Mont Mobile Radio Club, o asociaţie de operatori din Philadelphia, zona Pennsylvania, care lucrau cu predilecţie în portabil a furnizat comunicaţii de urgenţă în timpul inundaţiilor devastatoare de-a lungul cursului râului Delaware şi în munţii Pocono, ca urmare a uraganului Diane, al şaselea uragan din punct de vedere al pagubelor produse în Statele Unite în secolul al XX-lea … cu 50 de ani înaintea uraganului Katrina.
În 1959 clubul a produs acest scurt film cu scopul de a explica publicului în ce constă radioamatorismul şi mai cu seamă comunicaţiile mobile, în maniera în care acestea sunt practicate de către membrii clubului.
Filmul propriu-zis începe după un interviu de trei minute cu Jim Spencer W3BBB, produs de un canal local de TV prin cablu la mulţi ani după acţiunea filmului «Minut de minut». Prezent în film Jim, în acei ani un tânăr radioamator cu indicativul W3QQH, este acum SK. Sistemul de repetoare VHF/UHF/Echolink W3QV/R îi poartă numele în memoria sa.
Iată filmul «Every Single Minute»:


(Sursă: Southgate AR News, YouTube, saitul clubului PMRC)

About Me

My photo
Constanţa, Constanta, Romania

ARHIVA ARTICOLELOR

free counters Stats Copyright©Francisc Grünberg. Toate drepturile rezervate. All rights reserved