26 September 2013

Mycestro, mausul-degetar
«Am trecut de mai multe ori prin momentele în care ne-am închipuit că am văzut deja toate proiectele Kickstarter posibile, dar iată, apare un nou proiect gen Mycestro şi ne dăm seama că acesta este doar vârful aisbergului. Este vorba de un maus 3D pe care îl fixezi pe degetul arătător şi îl foloseşti ca şi cum ai dirija o orchestră.

Dacă te gândeşti cum îţi comanzi calculatorul, fie el un desktop sau un laptop, îţi dai seama că mâna ta se mişcă constant de la tastatură la maus şi înapoi de nenumărate ori. Vei ajunge la concluzia că este o energie irosită, mai ales atunci când vezi posibilităţile dezvăluite de Mycestro.» scria Drew Olanoff în februarie 2013 pe saitul TechCrunch.
Cunoscuta platformă de finanţare publică Kickstarter a deschis oferta de donaţii pentru proiectul mausului-degetar la 12 februarie 2013, pentru ca la 29 martie oferta să fie închisă, după ce 4010 sprijinitori ai proiectului au pus la dispoziţie suma necesară, asigurând finanţarea proiectului în procent de peste 300%!  

(Kickstarter este o companie fondată în 2009 care furnizează mijloacele pentru colectarea de fonduri destinate realizării unor proiecte creative prin intermediul finanţării publice (crowdfunding) cu ajutorul paginii sale de internet. Kickstarter a finanţat o mare diversitate de idei care necesitau bani pentru realizarea lor, cum ar fi proiecte din domeniul filmului, al muzicii, al spectacolului, al publicaţiilor, al jurnalismului, al jocurilor video, al industriei alimentare etc. Sprijinitorii (backers) nu pot investi în proiectele Kickstarter pentru a câştiga bani. Ei pot face doar donaţii în schimbul unor recompense simbolice, cum ar fi o scrisoare publică de mulţumiri din partea autorului proiectului, un tricou personalizat, o invitaţie la cină cu un autor sau prioritate la achiziţionarea unui nou produs etc. Sentimentul de a fi fost părtaş la realizarea unui produs care urmează a fi folosit apoi de sute de mii de oameni poate fi şi el o recompensă în sine, şi acesta este mobilul care îi determină pe sprijinitori, persoane private, să doneze fără a se aştepta la vreo recompensă materială.  – nota mea, YO4PX)

Nick Mastandrea, fondator al Innovative Developments LLC şi creatorul proiectului, a anunţat că primele livrări pe bază de comenzi vor avea loc în luna octombrie 2013. Preţul estimativ va fi de 79 USD pentru versiunea albă şi 99 USD pentru culori opţionale.
Mycestro are dimensiunea unei căşti wireless, greutatea sa este neglijabilă. Bateria internă poate fi încărcată prin USB şi durata ei de funcţionare va fi de circa opt ore, în funcţie de gradul de folosire al degetarului.
Utilizatorul va trebui să se deprindă cu Mycestro, practic va fi necesar să reînveţe folosirea mausului. Un alt aspect ar fi locul în care va fi folosit, pentru că dacă utilizatorul e în public s-ar putea ca unii, văzând cum gesticulează cu degetul, să-l privească cu îngrijorare şi suspiciune. Numele mausului nu a fost ales la întâmplare, utilizatorul va da impresia că dirijează nişte muzicieni – cu alte cuvinte că e un «ciudat». Dar la început nu păreau oare ciudaţi şi cei care aparent vorbesc singuri, folosind pentru conversaţiile lor telefonice un Bluetooth, lucru cu care deja ne-am obişnuit?
Dispozitivul funcţionează la distanţa de maximum 9 metri de calculator datorită unui Bluetooth, astfel că va putea fi folosit şi pentru prezentări la locul de muncă sau în domeniul jocurilor video. Un alt avantaj este faptul că funcţionează cu orice iPad sau iPod, iar un suport Android va fi disponibil la sfârşitul anului.
Mastandrea şi echipa sa au anunţat că o versiune pentru stângaci va fi disponibilă la scurt timp după lansarea versiunii de bază. De asemenea ei au lansat o nouă invitaţie la o finanţare, care va sprijini realizarea prototipului unei combinaţii de două mausuri-degetar utilizabile simultan.
(Surse: saiturile Mycestro, Kickstarter, Techcrunch, Wikipedia, YouTube)


*   *   * 

About Me

My photo
Constanţa, Constanta, Romania

ARHIVA ARTICOLELOR

free counters Stats Copyright©Francisc Grünberg. Toate drepturile rezervate. All rights reserved