02 September 2013

Un program de statistică pentru radioamatori: QScope.org
QScope.org este o aplicaţie online care produce statistici şi grafice pe baza logurilor radioamatorilor. Înregistrarea şi accesul la pagina web sunt gratuite.
Deşi unele dintre facilităţi au fost concepute luându-se în calcul utilizarea programului de către participanţii în concursuri, majoritatea statisticilor vor putea fi utile atât DX-manilor cât şi DXpediţiilor.
Este suficient să importaţi logurile dumneavoastră ADIF 2 sau Cabrillo în baza de date a QScope şi apoi puteţi consulta paginile statisticilor şi ale graficelor rezultate. Aplicaţia vă permite să vă exportaţi rezultatele în PDF şi să trimiteţi apoi prietenilor dumneavoastără linkuri către graficele pe care le-aţi produs.
QScope permite importarea unui număr nelimitat de loguri, iar datele acestora le puteţi clasifica sau concentra după plac.
QScope poate oferi următoarele informaţii:
  • numărul QSO-urilor, ora efectuării lor;
  • indicative unice lucrate, entităţi DXCC unice lucrate, zonele CQ şi ITU lucrate;
  • rata medie şi maximă a legăturilor pe calupuri de 10, 30 şi 60 de minute;
  • hartă a activităţii cu evidenţierea benzii, a modului de lucru şi a staţiei (în categoria multi-op) cele mai productive în perioada unui concurs;
  • grafice cu numărul QSO-urilor cu indicative unice, pe benzi, pe moduri de lucru sau pe operator;
  • grafice cu numărul de puncte obţinute din indicative unice, pe benzi, pe moduri de lucru sau pe operator;
  • grafice cu numărul de QSO-uri pe zone CQ şi ITU;
  • grafice cu evidenţierea oră de oră a numărului de QSO-uri şi puncte, numărul noilor zone CQ şi ITU lucrate, numărul noilor entităţi şi DXCC şi al noilor prefixe lucrate;
  • grafice cu perioadele de operare pe bandă, pe mod de lucru sau operator cu parametrii duratei pauzelor;
  • grafice cu evidenţierea minut de minut a ratei QSO-urilor pentru întregul log, pe operator sau pe bandă, cu parametri pentru calupuri de timp de la 5 minute la 60 de minute;
  • grafice cu ratele maxime de QSO-uri pe bandă, pe mod de lucru sau operator cu parametri pentru calupuri de timp de la 5 minute la 60 de minute.
* Notă: Informaţiile pe care le puteţi obţine depind de datele disponibile în fişierul dumneavoastră. Logurile ADIF conţin mai multe detalii decât fişierele Cabrillo.
Frumuseţea aplicaţiei constă în faptul că din mers se vor putea adăuga cu uşurinţă noi facilităţi şi statistici, de care vor beneficia toţi utilizatorii, fără a fi nevoie de descărcarea şi instalarea câte-unui nou program. Fireşte, sugestiile de îmbunătăţire a aplicaţiei vor fi binevenite.
73,
Yan, XV4Y
http://xv4y.radioclub.asia/
(Sursă: QRZ.com, OPDX)


*   *   * 




About Me

My photo
Constanţa, Constanta, Romania

ARHIVA ARTICOLELOR

free counters Stats Copyright©Francisc Grünberg. Toate drepturile rezervate. All rights reserved