25 August 2014

JA1BK şi arhiva logurilor DX
O donaţie majoră din partea renumitului DXpediţionar Kan Mizoguchi JA1BK acordată campaniei denumite Cel de al doilea secol al ARRL (Second Century Campaign) va sprijini proiectul arhivei logurilor DX iniţiat de amatorul japonez. Veniturile provenite din acest cadou vor finanţa crearea şi administrarea unui program de arhivare a logurilor DX pe hârtie ale unor DXpediţii rare şi semnificative care s-au defăşurat mai ales în anii ’50, ’60 şi ’70. Arhiva va include şi logurile pe hârtie de dinainte de anii ’50, precum şi cele ale unor activităţi importante şi logurile ţinute de radioamatori rezidenţi timp de mulţi ani în entităţi rare.
ARRL-ul se va adresa comunităţii DX pentru a colecta loguri pe hârtie ale unor staţii DX pentru a fi incluse în arhivă. Toate logurile vor fi inventariate şi găzdute în sediul central al ARRL din Newington, CT. Confirmările logurilor arhivate vor fi făcute disponibile prin intermediul Logbook of the World (LoTW) sau, pe bază de cereri, cu QSL-uri tradiţionale.
Departamentul programelor cu membri şi voluntari al ARRL va administra programul arhivei logurilor DX, sub conducerea unui voluntar calificat sau a unui angajat ARRL cu normă redusă. Din veniturile rezultate din donaţie se vor finanţa echipamentele, programele IT şi materialele necesare menţinerii programului.  
Kan Mizoguchi JA1BK (foto Rick Lindquist WW1ME)

În numele Ligii managerul Lauren Clarke KB1YDD a exprimat mulţumiri şi apreciere la adresa lui Kan pentru contribuţia sa financiară care va face posibilă realizarea acestui nou program.
(Sursă: ARRL)
……………………………………………………………………………………………………..
Pentru DX-mani numele şi indicativul lui Kan se leagă de numeroasele sale iniţiative în domeniul activării unor insule şi entităţi rare. Insula Ducie a devenit o nouă entitate DXCC în 2001, iar prima expediţie condusă de Kan Mizoguchi JA1BK a fost realizată în martie 2002 cu indicativul VP6DI. Echipa formată din VP6TC (regretatul Tom Christian, supranumit «Vocea insulei Pitcairn», VP6BK/JA1BK, JF1IST, JA1SLS, K9AJ, K5VT şi FO3BM a înscris în loguri în jur de 40000 de legături în nouă zile. Expediţia a fost sponsorizată de Pitcairn Island Amateur Radio Association.



Insula Swains a fost înscrisă pe lista entităţilor active DXCC în 22 iulie 2006 (IOTA OC-200) ca entitatea cu numărul 337. La scurt timp după înscriere sub conducerea lui Kan JA1BK s-a organizat o primă DXpediţie, la care au participat Uti KS6FO, Paul F6EXV, John K1ER, Tets AH7C şi John K8ZSE. Ei au lucrat timp de câteva zile cu indicativul KH8SI



(Informaţii suplimentare despre JA1BK  compilate de YO4PX)

   

*   *   * 

About Me

My photo
Constanţa, Constanta, Romania

ARHIVA ARTICOLELOR

free counters Stats Copyright©Francisc Grünberg. Toate drepturile rezervate. All rights reserved