20 November 2019

O nouă diplomă QRZ pentru legături cu staţii europene
QRZ.com, cea mai mai mare organizaţie de radioamator din lume - potrivit afirmaţiei conducerii sale -, a lansat recent o nouă categorie de diplome, cunoscute sub numele de «Maestru al comunicaţiilor radio» (Master of Radio Communications). Aceste diplome sunt acordate pe baza confirmării unor legături cu zone specifice regionale. Prima noastră diplomă din această serie este «Maestru al comunicaţiilor radio pentru regiunea europeană» sau, pe scurt, MRC-Europe.
Aceste certificate recunosc ablităţile aplicate pentru acoperirea prin QSO-uri a unei anumite zone geografice, care în acest caz constă din legături cu 67 de entităţi DXCC unice europene. În acest moment aproape 20000 de membri înscrişi în sistemul QRZ s-au calificat deja pentru această diplomă, astfel că se poate prevedea că ea se va bucura de o mare popularitate.



Pe lângă prezenţa siglelor diplomelor obţinute - care apar automat în dreptul indicativelor pe pagina individuală a radioamatorilor pe baza legăturilor înscrise şi confirmate de corespondenţi -, organizaţia oferă şi frumoase diplome pe hârtie care să confirme palpabil aceste realizări. Ele sunt disponibile prin comandă de pe QRZ.StoreCa şi în cazul altor diplome QRZ vizitaţi-vă logbook-ul şi daţi clic pe «Awards» în partea superioară a ecranului, pentru a găsi lista diplomelor pentru care v-aţi calificat.

Extras din articolul «Logbook-ul de la QRZ.com este operaţional» publicat în iunie 2010:
«Logbook-ul nostru este pe deplin integrat sistemului saitului QRZ. Fiecare indicativ din baza noastră de date va deţine logul său personal, toţi membrii QRZ având posibilitatea de a înscrie legături în ele, precum şi de a aproba rapoarte de legături primite de la alţi radioamatori. În momentul în care un raport primit de la un corespondent este confirmat, legătura respectivă devine eligibilă pentru a fi creditată în vederea obţinerii diplomelor de operare. Siostemul Logbook va fi la dispoziţia tuturor radioamatorilor membri, indiferent de statutul lor de abonaţi ai QRZ.»


QRZ.com adresează felicitări celor care au realizat deja această performanţă şi încurajări tuturor celor care le vor călca pe urme. «Să le spunem bun-venit tuturor prietenilor noştri europeni şi îi invităm să ni se alăture în cinstirea uneia dintre cele mai prolifice regiuni din radioamatorismul mondial.», se încheie anunţul semnat de Fred Lloyd AA7BQ, fondatorul şi administratorul organizaţiei.


Se pare că următoarea diplomă va fi «Maestru al comunicaţiilor radio pentru regiunea asiatică», pe scurt MRC-Asia. Stay tuned ... 
(Prezentare de YO4PX. Sursă text, capturi şi foto QRZ.com)

Alte articole despre QRZ.com

*   *   * 

About Me

My photo
Constanţa, Constanta, Romania

ARHIVA ARTICOLELOR

free counters Stats Copyright©Francisc Grünberg. Toate drepturile rezervate. All rights reserved