15 February 2010

Portalul istoriei I.T.U.
Uniunea  Internaţională de Telecomunicaţii (I.T.U., International Telecommunication Union) a anunţat la 11 februarie că a fost lansat Portalul Istoriei I.T.U. Acest program – digitalizarea arhivei ITU şi a documentelor sale istorice – şi-a fixat ca ţintă să îmbunătăţească accesul la informaţii despre I.T.U. şi despre evoluţia sa începând de la înfiinţare în 1865, asigurându-se totodată prezervarea acestor documente. 


Arhiva va fi accesibilă tuturor în mod liber. Programul de digitalizare a documentelor istorice ale I.T.U. este un proiect în derulare pentru catalogarea şi scanarea documentelor principale ale I.T.U. şi ale celor mai importante rezoluţii ale conferinţelor ITU şi accesul la acestea prin internet. I.T.U. este agenţia principală a Naţiunilor Unite în domeniul tehnologiei informaţiei şi comunicării şi punctul focal la nivel mondial pentru guverne şi sectorul privat în dezvoltarea reţelelor şi serviciilor.
Timp de aproape 145 de ani I.T.U. a coordonat folosirea în comun a spectrului radio, a promovat cooperarea internaţională în alocarea orbitelor sateliţilor, a lucrat pentru îmbunătăţirea telecomunicaţiilor în ţările în curs de dezvoltare, a stabilit standarde internaţionale pentru interconectarea unor variate sisteme de comunicaţii şi a înfruntat provocările timpurilor noastre, cum ar fi schimbările climatice şi consolidarea securităţii cibernetice. De la internetul de bandă largă la tehnologia de ultimă oră a telecomunicaţiilor fără fir, de la navigaţia aeronautică şi maritimă la radioastronomie şi meteorologia bazată pe sateliţi, de la convergenţa în telefonia fixă şi mobilă, accesul la internet şi transmiterea de date, telefonie şi televiziune la reţelele de comunicaţii ale următoarei generaţii I.T.U. este angajată în realizarea conexiunii între toate părţile lumii. Sediul central al I.T.U. se află la Geneva, Elveţia.
Organizaţia se compune din 191 de state-membre şi peste 700 de membri sectoriali şi asociaţi.  
(Prezentare de YO4PX. Sursă: saitul I.T.U. , saitul ARRL , poza lui HB9EHT din articolul-interviu luat de  David Sumner K1ZZ lui Dr. Hamadoun I. Touré, secretarul general al I.T.U.  din revista QST mai 2008, care va fi publicat în curând.)

About Me

My photo
Constanţa, Constanta, Romania

ARHIVA ARTICOLELOR

free counters Stats Copyright©Francisc Grünberg. Toate drepturile rezervate. All rights reserved