06 February 2010

Revista Make


Publicaţia MAKE se defineşte ca fiind «prima revistă dedicată în întregime proiectelor tehnologice bazate pe principiul DIY – Do It Yourself (Fă-ţi singur), care adună laolaltă oameni talentaţi, pe care îi inspiră şi îi informează pentru realizarea unor construcţii cu mâinile lor proprii, la domiciliu,  în curtea lor, în subsolul caselor în care locuiesc sau în garaje.»
Pe lângă revista pe hârtie care se obţine pe bază de abonament MAKE întreţine şi o revistă electronică cu apariţie lunară, extrem de complexă şi interesantă, cu un mare număr de secţiuni tehnice, printre care şi «Wireless». Aceasta este dedicată inclusiv unor informaţii şi mici proiecte electronice şi radiofonice. Articolele sunt însoţite de scurte clipuri video demonstrative, postate pe YouTube, majoritatea dintre ele  sub genericul «How-To» (Cum să ...):
Cum să te iniţiezi în radioamatorism fără a deţine autorizaţie (evident doar ca amator receptor – nota mea, YO4PX)

VIZUALIZAREA UNDELOR RADIO CU AJUTORUL UNUI BEC
În cel mai recent articol publicat în versiunea electronică a revistei MAKE Diana Eng, KC2UGB le demonstrează începătorilor cum se pot vizualiza undele radio, energia electromagnetică şi semnalele transmise fără fir cu ajutorul unui emiţător de putere mică şi un simplu circuit de recepţie prevăzut cu un bec. Se poate vedea de asemenea maniera diferită în care dipolul şi antenele Yagi îşi radiază energia, precum şi rolul elementelor unei antene Yagi.
Pe saitul MAKE se poate vedea şi cum se construieşte o antenă de recepţie în acest scop. (Din păcate acest video nu mai este disponibil pe pagina Make)
(Traducere şi prezentare de YO4PX. Sursă: revista Make)

                                             *    *    *

About Me

My photo
Constanţa, Constanta, Romania

ARHIVA ARTICOLELOR

free counters Stats Copyright©Francisc Grünberg. Toate drepturile rezervate. All rights reserved