30 June 2012

Radioamatorii din Sri Lanka oferă comunicaţii de urgenţă

Operatorii 4S şi-au reînnoit oferta de a fi incluşi în comunicaţiile din timpul dezastrelor naţionale, după ce autorităţile de apărare ale ţării au relaxat regulile privind introducerea de aparatură în ţară.
Articolul publicat în Lanka Business precizează:
Cunoscuţi de public ca «hami», radioamatorii folosesc un spectru de frecvenţe care le sunt alocate pentru a transmite mesaje necomerciale, în scop privat recreativ, pentru a desfăşura experimente şi comunicaţii de urgenţă.
«Am dori să ne alăturăm Centrului naţional de administrare a calamităţilor naţionale într-o formă limitată, pentru a contribui la munca desfăşurată în cadrul comunicaţiilor de urgenţă», a spus Victor Goonetillejke 4S7VK în numele organizaţiei naţionale Radio Society of Sri Lanka în cursul unei prezentări publice despre reducerea riscului în calamităţi, organizată de LIRNEasia (Learning Initiatives on Reforms for Network Economies Asia). »
Cu cei 200 de membri pe care îi numără printre membri săi Radio Society of Sri Lanka nu este o organizaţie novice în domeniul comunicaţilor în situaţii de dezastre naturale.  RSSL a jucat un rol crucial în cursul tsunami-ului din 2004 care a lovit Asia şi a cauzat moartea a peste 30000 de persoane şi mutarea a circa un milion de oameni, atunci când valuri gigantice au lovit coastele insulei.
Întregul articol publicat in Lanka Business poate fi citit la această adresă.
Saitul asociaţiei naţionale srilankeze se găseşte aici.
O întrebare adresată Preşedintelui FRR: pe când o reală reţea naţională de urgenţă a Federaţiei Române de Radioamatorism?

Articol pe aceeaşi temă:

About Me

My photo
Constanţa, Constanta, Romania

ARHIVA ARTICOLELOR

free counters Stats Copyright©Francisc Grünberg. Toate drepturile rezervate. All rights reserved