29 October 2010

Cartonaşele roşii şi galbene revin, organizatorii promit continuarea sancţionării trişorilor în CQ WW
Articol  de Jamie Dupree NS3T pe radio-sport.net
25 octombrie 2010


După doi ani de când a început sancţionarea trişorilor, care s-a bucurat de un larg sprijin din partea comunităţii competitorilor, organizatorii concursului CQ WW transmit un mesaj clar, şi anume acela că noul sistem de penalizare va fi menţinut.
«Dacă prezinţi un log deosebit de competitiv poţi conta pe faptul că acesta va fi verificat în detaliu», spune directorul concursului CQ WW Bob Cox K3EST.
Într-un webinar (întâlnire prin intermediul internetului a unor persoane aflate în locaţii diferite, în care se discută pe o temă dată - nota mea, YO4PX) sponsorizat de Potomac Valley Radio Club Cox a afirmat că sistemul stil FIFA al cartonaşelor roşii şi galbene, instituit anul trecut, trimite un mesaj clar în privinţa trişatului. «Cartonaşul galben este acordat pentru încălcarea regulilor, cum ar fi neînscrierea concurentului în categoria reală. Un cartonaş roşu se acordă pentru încălcări mai grave». a explicat Cox. 

Alte două concursuri s-au alăturat CQ WW în folosirea sistemului de cartonaşe roşii/galbene, convenind să extindă descalificările şi la alte concursuri. «Dacă un participant primeşte un cartonaş roşu în orice concurs care a aderat la convenţie, sancţiunea va fi recunoscută de toate celelalte concursuri. Dacă de pildă ai fost descalificat în EUHFC, nu vei mai putea fi eligibil în CQ WW. Sperăm ca acest sistem să se extindă», a adăugat Cox, îndemnându-i pe organizatorii celorlalte concursuri să adopte acest nou sistem de sancţionare.

În concursul CQ WW SSB din 2009 s-au acordat 7 cartonaşe roşii şi 4 cartonaşe galbene, iar în etapa de CW 3 cartonaşe roşii şi un cartonaş galben.  De asemenea un număr de operatori au fost mutaţi în categoria Assisted.

Sancţionarea publică reprezintă o schimbare majoră faţă de acţiunile anterioare ale Comitetului de concurs CQ WW, care deseori soluţionase aceste chestiuni în manieră confidenţială. 

Mai multe diplome pentru participanţii la categoria Assisted
În căutarea unor modalităţi pentru a reduce trişatul în concursurile CQ WW organizatorii au decis să crească substanţial numărul diplomelor oferite celor care intră în categoria Assisted, în speranţa că aceasta îi va face să renunţe la a mai trişa înscriindu-se în categoria ne-asistat.
«Acum vom publica rezultatele tuturor celor din categoria Assisted Low Power şi QRP, aceasta extinde programul de diplome al categoriei Assisted», a spus Cox. «Atunci când îţi prezinţi logul înscrie-te în categoria corectă şi respectă limitările aferente categoriei tale, este extrem de uşor să procedezi astfel», a spus Doug Zweibel KR2Q, membru al Comitetului de diplome CQ WW.  
«Înainte de toate, concursul trebuie să fie o distracţie, aceasta este ceea ce dorim noi să subliniem», a completat K3EST.
(Vezi textul complet privind extinderea categoriei Assisted în articolul «Modificări ale regulamentului CQ WW»)
(Traducere şi prezentare de YO4PX)

Alte articole pe această temă:  

About Me

My photo
Constanţa, Constanta, Romania

ARHIVA ARTICOLELOR

free counters Stats Copyright©Francisc Grünberg. Toate drepturile rezervate. All rights reserved