31 March 2010

United Kingdom Six Metre Group
UKSMG este o organizaţie dedicată încurajării folosirii benzii de 50 Mhz în toate ţările lumii. Deşi baza grupului se află în Marea Britanie, UKSMG este o organizaţie internaţională, care militează pentru obţinerea dreptului de operare în 6 metri în ţările în care legislaţia nu permite acest lucru şi pentru menţinerea şi extinderea acestor drepturi. Membrii UKSMG efectuează cercetări pentru o mai bună înţelegere a propagării şi, în plus, promovează practici corecte de operare. UKSMG finanţează DXpediţii în zone cu activitate redusă, oferind prin aceasta membrilor săi oportunităţi de a lucra ţări şi careuri noi. Se acordă sprijin pentru obţinerea de autorizaţii de operare acolo unde banda de 50 MHz nu este deocamdată alocată radioamatorilor.

Înfiinţată în 1982 de un grup de entuziaşti, UKSMG a jucat un rol decisiv în alocarea benzii de 6 metri radioamatorilor din Marea Britanie. UKSMG publică Six News, o revistă trimestrială cu articole şi ştiri despre activităţi curente sau în perspectivă, de asemenea  întreţine un sait propriu.  

Compoziţia organizaţiei este internaţională, zonele lumii fiind reprezentate de manageri regionali, care acţionează în directă legătură cu autorităţile de comunicaţii din ţările lor. Concursurile şi diplomele instituite de UKSMG contribuie şi ele la o mai intensă utilizare a «Magic Band», mai ales în aşteptarea unei mai bune propagări pe care ne-o va aduce ciclul solar 24.
Pentru accesarea saitului UKSMG nu este necesată calitatea de membru, dar pentru a posta anunţuri şi pentru a participa la discuţiile de pe Forum este necesară înregistrarea, care este gratuită şi se poate realiza aici.
Pentru a deveni membru se foloseşte acest formular, iar cotizaţia anuală de 13 lire sterline pentru europeni se achită prin PayPal.



*   *   * 

About Me

My photo
Constanţa, Constanta, Romania

ARHIVA ARTICOLELOR

free counters Stats Copyright©Francisc Grünberg. Toate drepturile rezervate. All rights reserved