01 April 2010

Energia stelară, o energie pură!
Compania energetică norvegiană Statkraft a dat publicităţii un comunicat prin care face cunoscut opiniei publice faptul că după cercetări costisitoare care au durat 14 ani a reuşit să pună la punct o metodă de a obţine energie din lumina stelelor. În comunicat se spune:
«Planeta noastră are nevoie de mai multă energie – de energie pură. Acum, mulţumită noii tehnologii norvegiene noi suntem capabili s-o furnizăm. Sursa de energie a viitorului este energia stelară.

Atunci când stelele explodează, radiaţiile gamma care înglobează uriaşe cantităţi de energie sunt  aruncate în spaţiu. În viitorul apropiat pe orbita circumterestră vor fi plasate captatoare gamma, pentru a acumula această energie şi a o pune la dispoziţia noastră. Ea va fi folosită spre progresul omenirii, exclusiv în scopuri paşnice. Această descoperire, care poate fi numită epocală, deschide orizonturi nebănuite pentru viitorul vieţii pe Terra, dat fiind că soluţionează problema rezervelor petrolifere pe cale de epuizare, precum şi problema poluării. Energia captată de la o singură stea va fi suficientă pentru a furniza energia necesară Terrei pe cinci ani, iar în galaxie există peste un miliard de stele.


Păcăleală de 1 aprilie ...


About Me

My photo
Constanţa, Constanta, Romania

ARHIVA ARTICOLELOR

free counters Stats Copyright©Francisc Grünberg. Toate drepturile rezervate. All rights reserved