22 April 2010

În apărarea dreptului la antenă
Radioamatori implicaţi în lupta continuă pentru a asigura condiţii rezonabile construirii unor antene au înfiinţat în California o nouă entitate juridică autorizată primirii de donaţii deductibile din impozitul pe venit din partea celor care doresc să sprijine acţiunile juridice împotriva unor reglementări locale care ignoră legile federale şi statale şi continuă să pună greutăţi în faţa celor care şi-au ridicat sau intenţionează să-şi ridice antene de radioamator.

Marty Woll N6VI a anunţat săptămâna trecută la International DX Convention din Visalia, California că asociaţia Amateur Radio Antenna Defense Foundation (ARADF) a fost tocmai aprobată de Serviciul Fiscal Intern ca entitate de întrajutorare publică. «Radioamatorii care doresc să-şi instaleze antene şi structuri de susţinere ale acestora pot întâmpina obstacole sub forma unor reglementări locale, fiind puşi câteodată să achite taxe mari, numai pentru a fi apoi refuzaţi sau condiţionaţi de restricţii severe, care duc la împiedicarea comunicaţiilor radio», a spus Woll. «A te adresa tribunalelor implică pentru un radioamator cheltuieli de natură să-l facă să renunţe să-şi caute dreptatea, în vreme ce primăriile dispun de echipe de avocaţi plătiţi din banii contribuabililor, ceea ce le conferă un avantaj însemnat. Scopul ARADF-ului este să instituie şanse egale prin asistenţă financiară care va permite ca litigiile judiciare pentru obţinerea dreptului la antenă să poată fi iniţiate şi susţinute. »

ARRL are de asemenea un comitet care a finanţat în ţară litigii pentru antene, dar ea se concentrează mai ales pe cazurile care au ajuns la un nivel judiciar superior, în tribunale şi în Curţile de apel. ARADF se va ocupa de acţiunile de nivel inferior, din judecătorii, sprijinind ARRL, fără a se afilia însă la aceasta.
Comitetul directorilor ARADF include pe Marty Woll N6VI, pe consilierul juridic voluntar Leonard Shaffer WA6QHD, pe fostul director al diviziunii de sud-vest a ARRL Art Goddard W6XD şi pe profesorul Universităţii californiene Gayle Olson K6GO. Toţi directorii fundaţiei vor activa fără nici un fel de remuneraţie.

(Ar fi cazul ca şi radioamatorii YO să-şi înfiinţeze asociaţii de acest gen, pentru că în mod evident din partea FRR nu ne putem aştepta la nici un fel de sprijin moral, material sau juridic în strădania noastră de a ne obţine dreptul la antenă – nota mea, YO4PX)
[Sursă: QRZ.com]

About Me

My photo
Constanţa, Constanta, Romania

ARHIVA ARTICOLELOR

free counters Stats Copyright©Francisc Grünberg. Toate drepturile rezervate. All rights reserved