22 January 2010

Diploma WAZ la 75 de ani


Diploma Worked All Zones (WAZ, Lucrat toate zonele) îşi sărbătoreşte jubileul de diamant şi CQ oferă cu această ocazie o versiune specială a diplomei, ale cărei condiţii trebuie realizate într-o perioadă limitată de timp. WAZ, diploma cea mai importantă a revistei CQ a fost instituită pentru prima dată în noiembrie 1934, fiind prezentată în revista R/9, predecesoarea revistei CQ de astăzi. Ea se poate obţine prin realizarea de legături confirmate cu radioamatori din toate cele 40 de zone în care a fost împărţită lumea, fiind considerată una dintre cele mai dificile şi mai prestigioase diplome ale radioamatorismului. Se presupune de asemenea că este cea mai veche diplomă de operare sponsorizată în Statele Unite, dat fiind că ea a fost lansată cu mai mult de un an înaintea diplomei DX Century Club (DXCC), care a fost anunţată în revista QST din ianuarie 1936. Singura diplomă mai veche, după cunoştinţa noastră, este Worked All Continents (WAC, Lucrat toate continentele) instituită de IARU. Până la această dată au fost eliberate peste 8600 de diplome WAZ de bază.

Pentru a sărbători cea de a 75-a aniversare a diplomei WAZ CQ are plăcerea de a vă oferi  DIAMOND JUBILEE WORKED ALL ZONES. Ea se eliberează pe baza prezentării unui extras de log cu legături bilaterale cu fiecare dintre cele 40 de zone CQ ale lumii (diploma se eliberează şi radioamatorilor receptori), realizate în perioada 1 noiembrie 2009 – 31 decembrie 2010 (UTC) şi achitarea taxei corespunzătoare. Extrasul de log trebuie să conţină data, ora, banda şi modul de lucru al QSO-urilor, precum şi indicativul staţiei contactate. Diploma nu va putea fi completată ulterior cu variante pentru benzi sau moduri de lucru suplimentare. Diplomele vor fi numerotate în ordinea eliberării lor.  

Cererile şi extrasele de log pentru CQ Diamond Jubilee Worked All Zones trebuie să ajungă la managerul diplomelor WAZ cel târziu la 31 martie 2011.

Nu este necesară prezentarea confirmărilor. Cu toate acestea, se aşteaptă din partea radioamatorilor să respecte cunoscuta tradiţie a onestităţii şi a autoimpunerii regulilor, o caracteristică a hobby-ului nostru. Fiţi deosebit de atenţi la legăturile cu zonele 2 şi 17, erorile privind graniţele acestor zone sunt frecvente. Cererile care se constată că sunt false sau frauduloase sau care conţin un număr excesiv de erori vor fi descalificate. Decizia managerului de diplome WAZ în această privinţă va fi definitivă.
Un formular de cerere şi de extras de log vor fi publicate pe saitul CQ, dar folosirea lor nu este obligatorie, câtă vreme informaţiile necesare sunt prezentate în aceeaşi ordine ca în formulare. Taxa de cerere standard a diplomelor WAZ este de 6 USD pentru abonaţi şi 13 USD pentru ne-abonaţi. Se acceptă şi chiar se încurajează cererile expediate prin e-mail. Plata se efectuează prin cec bancar, mandat poştal, cu IRC-uri sau prin PayPal (vezi www.cq- amateur- radio. com/ wazrules. html pentru detalii). Nu se va proceda la prelucrarea cererilor înainte de primirea taxei.
Cererile şi taxa se trimit la
CQ Diamond Jubilee WAZ Award
c/o Floyd Gerald, N5FG
17 Green Hollow Road
Wiggins, MS 39577, USA
Întrebări privitoare la CQ Diamond Jubilee WAZ Award pot fi trimise şi prin e-mail managerului diplomelor WAZ Floyd Gerald N5FG
(Traducere şi prezentare de YO4PX. Sursăsaitul CQ)   
                                                                       
                          *    *    *

About Me

My photo
Constanţa, Constanta, Romania

ARHIVA ARTICOLELOR

free counters Stats Copyright©Francisc Grünberg. Toate drepturile rezervate. All rights reserved